Timișoara Saracens nu vrea să fie pradă ușoară la Londra. Cu ce...

Timișoara Saracens nu vrea să fie pradă ușoară la Londra. Cu ce arbitru internațional se reîntâlnește campioana României în returul cu Harlequins

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens. Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax
Timișoara Saracens. Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax

Timișoara Saracens dispută sâmbătă ultimul meci dn 2016. Bănățenii joacă pe terenul celor de la Harlequins, în Challenge Cup, la o săptămână distanță de la jocul cedat fără drept de apel pe ”Dan Păltinișanu”. Campioana României nu vrea însă să facă un simplu act de prezență pe Twickenham Stoop și încearcă să abordeze pozitiv duelul în care e clar ”vioara a doua”.

Finalista de anul trecut a competiției s-a impus în Banat cu 42-3 și par cu gândul deja la derby-ul cu Gloucester de pe marele Twickenham. Totuși, englezii vorbeau de folosirea unei echipe (și) mai competitive contra timișorenilor pe teren propriu. ”E deplasarea cea mai grea, la Londra, un meci foarte greu săptămâna trecută s-a văzut la meciul de acasă că e o echipă puternică, experimentată, cu tot ceea ce-i trebuie.


Noi trebuie să mergem acolo să jucăm cel mai bun rugby al nostru, să învățăm din fiecare experiență din această cupă europeană și pe viitor să ne impunem și prin rezultate”, a declarat Valentin Calafeteanul despre al doilea meci la rând cu Harlequins.

Jocul se va disputa pe ”Stoop”, arena de 15 mii de locuri aflată în apropiere de principalul stadion de rugby din Albion. ”Jumătate din echipa noastră a mai jucat pe stadioane mari, trebuie să învățăm din aceste meciuri, cu siguranță ne vom întoarce cu un plus, atât de valoare, cât și de experiență. Iar aceste lucruri trebuie să le explorăm și noi pe viitor. Nu știm cu ce echipă vor juca, dar vor da ce au mai bun. Echipele de rangul celor de la Harlequins nu se vor opri. Dacă vor simți că suntem slabi și am venit doar să facem act de prezență cu siguranță ne vor penaliza. Trebuie să mergem acolo să fim 100%”, a mai spus Calafeteanu.

Cunoștință veche la ”centru”

Meciul de sâmbătă, ora 17.00 (ora României), va fi arbitrat de o brigadă condusă de francezul Thomas Charabas. Nimeni altul decât oficialul care s-a achitat ireproșabil de un duel Timișoara Saracens – Baia Mare în luna mai a anului trecut. El a fost delegat în Superligă după o perioadă cu arbitraje care ridicau semne de întrebare la jocurile bănățenilor. Maramureșenii, atunci deținătorii titlului, au cedat în Ronaț, scor 33-14 pentru viitoarea campioană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.