Ideea înființării unei echipe de handbal feminin a revenit pe ”tapetul” SCM...

Ideea înființării unei echipe de handbal feminin a revenit pe ”tapetul” SCM Timișoara. Când ar urma să intre în competiție

0
DISTRIBUIȚI
handbal romania (3)
Echipa națională de handbal a României antrenându-se în Sala ”Constantin Jude”

Apărută încă din urmă cu câteva luni, ideea de a avea o nouă echipă de handbal feminin în Timișoara, care să vizeze cu adevărat performanța, a reapărut în planurile Sport Club Municipal. Radu Țoancă, președintele SCM-ului, a explicat ieri că această formație ar putea intra în competiții din ediția 2017-18 a eșalonului secund cu obiectiv clar: promovarea.

Prima specificare în legătură cu noua echipa de handbal feminin a venit din partea primarului Nicolae Robu, entuziasmat de succesul CSM București în Liga Campionilor.


Apoi, în toamnă Radu Țoancă a amintit de noul team după ce SCM-ul tocmai înființase gruparea feminină de baschet a clubului. Participantă din acest sezon în eșalonul secund.

„Va fi o echipă înființată de SCM, la fel ca și cea de baschet feminin, deci va deveni o a doua echipă nouă. Sigur că vom colabora cu Politehnica, pentru că e un brand și avem contract cu CSU Poli, cu ASCH-ul, cu Universitatea Politehnica, iar pe baza acestor parteneriate vom gândi strategia”, a declarat Radu Țoancă.

Timișoara are o echipă de handbal feminin în al doilea eșalon, CSU de Vest Timișoara, cu rezultate modeste. Tot în toamnă Țoancă spunea că echipa UVT-ului vrea să-și păstreze propria identitate. Noua grupare se va numi și ea SCM Timișoara, precum cea de baschet feminin și va porni din eșalonul 2. ”Nu se compară prima ligă cu eșalonul secund. Echipa actuală din Timișoara e mai mult la nivel universitar, majoritatea jucătoarelor sunt studente la Universitatea de Vest. Ne vom propune cu siguranță, încă din primul an, promovarea în Liga Națională. Iar asta va însemna să ne ponderăm eforturile financiare în mod coerent și să atragem cât mai mulți privați”, a mai spus Țoancă. Acesta speră de asemenea că în curând se va rectifica legislația astfel încât să fie plătite și salariile sportivilor din bani publici. Jucătoarele de top din prima ligă au ajuns să câștige mai mult decât fotbaliștii din Liga I, de la 5-6.000 de euro pe lună în sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.