Investiții de milioane de euro în acest an pentru ca o parte...

Investiții de milioane de euro în acest an pentru ca o parte din secțiile Spitalului Județean Timișoara să arate ca-n Occident. În ce clinici sunt internați pacienți în saloane de lux

0
DISTRIBUIȚI

clinica mari arsi

Spitalul Județean Timișoara a arătat, în acest an, mai mult ca un șantier decât ca o unitate medicală. Asta pentru că în toate secțiile celei mai mari unități medicale din vestul țării au avut loc reparații. În total, spitalul a primit două milioane de euro pentru investiții, plus încă 1,5 milioane de euro pentru reparații de la Consiliul Județean Timiș, astfel că unele secții arată ca-n Occident. O parte din saloane, dar și din sălile de operație au fost modernizate la standarde europene.

„Reparații au avut loc în toate secțiile spitalului. Mă refer la cele de neurologie, cardiologie, chirurgie vasculară, neurochirurgie, gastroenterologie, diabet zaharat. Suntem în plină modernizare a compartimentului de explorări funcționale. Am renovat morga și avem una dintre cele mai moderne secții de prosectură din România.


Am făcut investiții în Maternitatea Bega, am terminat anul acesta de schimbat structura de termopan și suntem în procedură de renovare a anumitor saloane, terminăm două săli de operație, care vor fi la nivel european. Am renovat o parte din demisol. Tot în acest an am finalizat stația de sterilizare. Suntem foarte mulțumiți de modul în care s-au derulat lucrările de modernizare și reparații. La blocul operator de la Chirurgie am renovat o sală de operație, ne apropiem de final și la cealaltă. La Urologie am renovat una din cele trei săli de la blocul operator, iar la Neurochirurgie una este perfect funcțională și a fost redată circuitului medical, iar alta este în curs de renovare”, a detaliat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Directorul unității medicale spune că a solicitat bani Consiliului Județean Timiș și pentru anul 2017 pentru a continua lucrările de reabilitare începute. „Estimăm că la sfârșitul anului 2017, începutul anului 2018, spitalul județean va trece printr-o renovare completă și complexă privind toate spațiile care actualmente compun spitalul. Ca investiții, pe anul viitor preconizăm mutarea laboratorului în spațiul în care a funcționat fosta bucătărie a spitalului. Iar într-un an, un an și jumătate, preconizăm o extindere a Compartimentului ATI de la Politraumatologie, care nu mai face față și nu mai corespunde din punct de vedere al normelor condițiilor actuale ale UE. De asemenea, sunt secții care sunt în proporție de 99% modernizate, mă refer la secția de Chirurgie 1, la secția de Chirurgie 2, la secția de Diabet și de Gastroenterologie. Ne propunem ca anul viitor să continuăm procesul de modernizare a blocului operator”, a mai precizat Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.