Timișeni, mare grijă de unde îl cumpărați pe „Ghiță”. Unde se poate...

Timișeni, mare grijă de unde îl cumpărați pe „Ghiță”. Unde se poate realiza examenul pentru depistarea trichinelozei și ce ne recomandă direcția sanitar-veterinară

0
DISTRIBUIȚI
porc2-Copy
Timișenii trebuie să aibă grijă de unde cumpără porcul de Crăciun

Dacă nu vor să se îmbolnăvească de sărbători, locuitorii din județul Timiș trebuie să aibă mare grijă de unde îl cumpără pe „Ghiță”. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare din județ atrag atenția asupra faptului că primele controale în piețe, dar și în abatoare au început din această săptămână.

Adrian Popa, directorul DSV Timiș, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că la începutul acestei luni au fost deschise și mai multe puncte în care se poate realiza examenul pentru depistarea trichinelozei.


Astfel, două puncte sunt deschise în Piața Iosefin și câte unul în Piaţa Doina, Piaţa Lipovei, Piaţa 700, iar în Lugoj se află un punct pe strada Nera, nr. 4.

Totodată, examinarea trichineloscopică a cărnii de porc se realizează și la cabinetele medicilor veterinari din fiecare comună sau oraș din județul Timiș.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă populației să cumpere carne de porc și produsele obținute din aceasta numai din locuri sau spații autorizate. În cazul în care porcul este bolnav de trichineloză sau de o altă boală infecțioasă, prin vânzarea necontrolată există risc pentru îmbolnăvirea altor oameni sau alte animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.