Medicii şi farmaciştii anchetaţi în dosarul reţetelor false pentru bolnavii de cancer,...

Medicii şi farmaciştii anchetaţi în dosarul reţetelor false pentru bolnavii de cancer, trimişi în instanţă după trei ani de anchetă

0
DISTRIBUIȚI

medici deva 6

DIICOT a finalizat dosarul medicilor oncologi şi farmaciştilor acuzaţi că au profitat ilegal de pe urma medicamentelor pentru bolnavii de cancer, o anchetă a demarată în 2013.

Trei medici oncologi şi mai mulţi farmacişti sunt inculpaţi într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracţional organizat, pe care Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism l-a trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara, transmite adevarul.ro. Medicii Alina Popa, Elisaveta Mezo şi Nadia Ţârvuloiu au fost trimişi în judecată alături de soţul Alinei Popa, Călin Popa, şi administratorii unor societăţi comerciale şi angajaţii unor farmacii din judeţul Hunedoara: Tatiana Făgădar, Iulian Făgădar, Adina Enuţă, Dumitru Ban, Cristian Doţiu, Mihai Drăgoescu, Ovidiu Costăchescu. La începutul investigației, inculpații au petrecut aproximativ trei luni în arest preventiv.

Ancheta procurorilor DIICOT în dosarul megafraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer, dosar în care au fost arestați zece medici, farmaciști și patroni din Deva, a scos la iveală detalii incredibile despre modul în care se furau banii Casei de Asigurări de Sănătate, sub pretextul ajutorării pacienților.


Între firmele deținute de către inculpați s-au plimbat facturi din care reieșea faptul că s-ar fi vândut cantităţi importante de medicamente, care au fost decontate în baza unor reţete false emise de cei doi medici oncologi arestaţi – şefa secţiei de la Spitalul Judeţean din Deva, Mezo Elisabeta şi medicul Alina Popa. Numai în cazul firmei Viafarm Pluriserv SRL, controlată de Tatiana Făgădar, în 2010 s-au înregistrat achiziţii de 1.638 lei şi livări de 3.019.824 lei. În cazul Empiric Trade SRL, nici o firmă din ţară sau străinătate nu a declarat că ar fi livrat medicamente acestei societăţi, dar a emis facturi, fiind una dintre firmele intermediare folosite în lanţul de fraudare a statului.

Medicii oncologi sunt acuzaţi că au emis reţete false în baza cărora au fost decontate sume importante de bani. Când pacienţii veneau pentru tratament sau consult, acestea le prescriau reţete, dar nu le înmânau.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.