Migranți atipici prinși la frontieră, în Timiș: NU doreau să ajungă în...

Migranți atipici prinși la frontieră, în Timiș: NU doreau să ajungă în Europa de vest. Vezi motivul pentru care au părăsit țara natală

0
DISTRIBUIȚI

migranti-kosovo-1

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat noaptea trecută patru cetăţeni din Kosovo, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, județul Timiș, împreună cu poliţişti din cadrul secţiei 8 de Poliţie Deta au au avut parte de o surpriză după ce au reţinut, în apropierea frontierei cu Serbia, patru persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt patru bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani.


Spre deosebire de majoritatea covârșitoare a migranților care „forțează” granițele româniei, cei patru nu aveau ca țintă vestul Europei, ci chiar… România. Aceştia au declarat că, întrucât nu şi-au găsit locuri de muncă în Kosovo, au hotărât să vină în țara noastră, deplasându-se pe jos, din Serbia, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei patru bărbaţi fiind predaţi unei echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil, întrucât au cerut azil pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.