Nelu Stratone lansează cartea „Rock sub seceră şi ciocan“ la Timişoara. Vezi...

Nelu Stratone lansează cartea „Rock sub seceră şi ciocan“ la Timişoara. Vezi când va avea loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI
Melomanii timişoreni sunt aşteptaţi la lansarea cărţii „Rock sub seceră şi ciocan“
Melomanii timişoreni sunt aşteptaţi la lansarea cărţii „Rock sub seceră şi ciocan“

Melomanii timişoreni sunt aşteptaţi la lansarea cărţii „Rock sub seceră şi ciocan“, evenimentul urmând să se desfăşoare sâmbătă 10 decembrie, de la ora 18.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin.

Rock sub seceră şi ciocan este prima carte din cronica muzicii rock în România, scrisă de Nelu Stratone. Întregul proiect este o enciclopedie personală, care cuprinde povestea a peste 50 de ani de rock autohton, începând cu anii ’60, traversând tulburătoarea perioadă comunistă și etapele ei dificile, ajungând în explozia anilor ’90 și terminând cu cel mai recent „capitol”, rockul de după anul 2000, mergând până la momentul tragic #Colectiv, unde autorul cărții a fost chiar prezent la concertul celor de la Goodbye to Gravity.

Cartea este structurată în patru capitole de bază, ce cuprind patru etape cheie din perioada comunismului, așa cum le-a văzut Nelu Stratone (1961 – 1970, 1971 – 1977, 1978 – 1985, 1986 – 1989), primele două fiind completate de un timeline al perioadei respective, cu cele mai relevante informații din presa vremii despre tot ce a însemnat fenomenul rock (dar și jazz și folk), culese de Dr.


Adrian Popan, de la Texas Tech University din SUA, care a dus o muncă de cercetare incredibilă pentru a scoate din arhive „biografia” rockului românesc. „În ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN vei găsi în primul rând o poveste despre libertate într-un regim autoritar care a încercat să sufoce cu orice prilej și prin orice mijloace exprimarea ei, vei întâlni eroi și trădători, orgolii și prietenii, vei zâmbi cel mai probabil la ingeniozitatea și creativitatea cu care au depășit barierele vremii rockării de-atunci, vei ofta la abuzurile și deciziile nedrepte ale sistemului, regretând câte lucruri extraordinare s-au pierdut prin cenzură și interziceri, nu în ultimul rând vei cunoaște istoria celor mai cunoscute formații și a celor mai cunoscuți artiști care au marcat cultura noastră muzicală și pe care nu avem dreptul să-i uităm sau să nu le spunem mai departe „pățaniile”, dacă nu pentru memoria noastră colectivă, măcar pentru identitatea fiecăruia dintre noi“, se spune în prezentarea cărţii. Lansarea de la Timişoara va avea parte de o prezentare realizată de Ilie Stepan, Mimo Obradov şi Andrei Ruse şi de un concert susţinut de formaţia Melting Dice.

„Abia aştept să mă revăd cu prietenii din Timişoara şi să-i ascult pentru prima oară pe Melting Dice. O trupă care are mari şanse să se afirme pe plan naţional… Mulţumesc Ilie Stepan, Lică Dolga, Laci Farkas, Daniel Silvian Petre, Arpad Kajtar şi Mylen Sarbu.. şi bineînţeles Melting Dice“, a declarat Nelu Stratone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.