OFICIAL: SDM are monopol pe drumurile din Timişoara. Cum a blocat pesedistul...

OFICIAL: SDM are monopol pe drumurile din Timişoara. Cum a blocat pesedistul Idolu subcontractările către firme de partid

0
DISTRIBUIȚI

consiliul-local-timisoara-clt-sedinta-1

Este oficial, Societatea Drumuri Municipale va avea monopol pentru reparaţiile de străzi din Timişoara. Proiectul a fost votat de consilierii locali, în plenul de ieri.

Un amendament important a fost făcut la cererea consilierului PSD Dan Idolu, care a dorit ca în contractul prin care SDM primeşte gestiunea directă pentru 15 ani să fie stipulat faptul că societatea are obligaţia de a efectua 70% din lucrările pe care le primeşte.


Mai exact, compania nu va mai putea subcontracta lucrări decât în proporţie de 30%.

Ulterior, primarul Nicolae Robu a declarat că „începând de acum, toate lucrările de întreţinere de carosabile, de trotuare, de poduri, de amenajări de aşa ceva între blocuri vor fi făcute de către SDM. SDM a făcut lucrări de calitate şi asta garantează că vom face mai mult decât am făcut până acum pentru că SDM răspunde presiunii mele pe când o firmă oarecare dacă vrea răspunde, dacă nu, nu”.

În cadrul aceluiaşi plen s-a discutat şi despre o extindere a activităţii SDM. Acelaşi Dan Idolu a comentat că ar fi bine ca societatea să se ocupe şi de proiectare. Însă, pentru ca propunerea pesedistului să fie pusă în practică, este nevoie şi de modificări privind codul CAEN. Aleşii locali au fost de acord ca propunerea pesedistului Idolu să fie supusă la vot în 30 ianuarie 2017, atunci când va avea loc o întâlnire a consiliului de adminsitaţie al SDM, care va decide daca extinderea activităţii este sau nu o idee fezabilă. Detalii legate de operaţiunile pe care SDM le va realiza, dar şi despre detaliile contractului puteţi citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.