Parteneriatul Dacian Cioloș-PNL, garanția că reformele și modernizarea vor continua (P)

Parteneriatul Dacian Cioloș-PNL, garanția că reformele și modernizarea vor continua (P)

0
DISTRIBUIȚI

 

dc_7-dec

PNL este partidul care a început să înțeleagă ce așteaptă publicul de la clasa politică iar rezultatul este un proces de schimbare, concretizat printr-o infuzie de candidați noi pentru alegerile parlamentare. Declarația îi aparține premierului Dacian Cioloș și a fost făcută înaintea scrutinului de duminică, în care dreapta reprezentată de PNL se va confrunta cu stânga populistă reprezentată de PSD și aliații săi.

„PNL este un partid cu tradiţie democratică. În ultimul sfert de veac, a trecut prin multiple transformări şi evoluţii. E un partid pe care îl cunosc destul de bine. Au fost greşeli, dar au fost şi momente în care a arătat că se poate transforma pentru a merge înainte”, a mai precizat premierul.

Pentru liberali, parteneriatul cu Dacian Cioloș este extrem de important, a precizat președintele PNL, Alina Gorghiu, ca urmare a declarațiilor premierului. ”Românii care vor ca țara să meargă înainte după alegeri așteptau acest mesaj ferm, care să le întărească încrederea că vom avea o guvernare competentă și onestă, un guvern construit în jurul PNL, cu Dacian Cioloș prim-ministru”, a adăugat liderul PNL.

Pe listele cu care se prezintă liberalii la aceste alegeri, două treimi dintre cei propuși sevor afla la primul mandat de parlamentar. Un sfert dintre viitorii deputați sau senatori au sub 40 de ani.


Printre aceștia se află medici, profesori universitari și reprezentanți ai societății civile.

PNL a anunțat că îl va sprijini pe Dacian Cioloș pentru încă un mandat de premier, în baza unui parteneriat care își propune continuarea reformelor începute sub actualul cabinet și introducerea în programul de guvernare a unor măsuri liberale. Dintre cestea, amintim:

  • generalizarea cotei unice de 16%
  • reducerea la jumătate a numărului taxelor plătite de cetățeni și companii
  • demararea unui program ambițios de investiții publice din fonduri naționale și fonduri europene
  • eliminarea impozitului pe toate pensiile
  • adoptarea unei legi a salarizării care să permită mărirea sustenabilă a veniturilor din sistemul public și reducerea discrepanțelor
  • reluarea procesului de consolidare și construcție a infrastrucrurii rutiere – în special autostrăzile Unirii
  • prioritizarea proiectelor pe care comunitățile regionale și locale le consideră importante pentru accelerarea economiei și ridicarea standardului de viață

Dacian Cioloș a afirmat că o guvernare PSD nu i-ar permite să-și îndeplinească obiectivele asumate. ”Eu, ce am constatat până acum, e că cei de la PSD au promis multe lucruri şi nu s-au ţinut de ele. Deci, din punctul ăsta de vedere lucrurile sunt clare”, a spus premierul în cadrul unei dezbateri.

Pe de altă parte, premierul Cioloș a avertizat public există riscul stagnării sau chiar al reversului unora dintre pașii înainte făcuți de actualul guvern: „Tot ceea ce am făcut în acest an poate fi desfăcut şi făcut altfel în câteva luni. Amintiţi-vă ce s-a strigat în stradă, în noiembrie 2015. Gândiţi-vă unde ne duc corupţia, indiferenţa, minciuna”, a spus Dacian Cioloș. Premierul a subliniat că românii au de făcut, în 11 decembrie, o alegere între trecut și viitor. ”Este o alegere pe care vă invit să o facem împreună, toți cei care credem că România nu-și poate permite să se întoarcă la ceea ce a fost”.

Publicat la comanda PNL de către Boța Dragoș Pressalert PFA, Cod Mandatar Financiar: 11160004