Patinoarul din Parcul Copiilor nu e frecventat de timişoreni pentru că nu...

Patinoarul din Parcul Copiilor nu e frecventat de timişoreni pentru că nu există patine de închiriat. Robu: „O instituție serioasă nu se ocupă de lucruri de genul acesta”

0
DISTRIBUIȚI

patinoar-sintetic-inaugurare-costi-duma-18

Patinoarul sintetic în valoare de 100.00 de euro amenajat de Primăria Timişoara în Parcul Copiilor stă nefolosit. Pentru că acesta a fost deschis fără a oferi un serviciu de închiriere de patine, locaţia nu este este frecventată de timişoreni, care fie nu au paţine, fie nu doresc să vină cu ele până în parc. Deși soluția logică ar fi ca primăria să ofere și un serviciu de închiriere de patine, Robu nici nu vrea să audă de așa ceva. Ce se va schimba aflați mai jos.

„Chiar astăzi când mi-am pregătit ordinea de zi pentru o ședință operativă pe care o fac imediat după conferința de presă, de la ora 12, am trecut și problema patinoarului. Ce se întâmplă, constatăm că nu e folosit și este păcat, că este un patinoar foarte bun, l-am făcut cu bani foarte puțini ca să oferim un serviciu, o bucurie, tinerilor, oamenilor de orice vârstă cărora le place să patineze și în ședință o să ridic problema oportunității închirierii.


Îl dăm spre administrare cuiva care să vină cu patine, să își plăteasă personal și să îl facem folosibil. Noi am vrut să funcționeze într-un alt regim. Am vrut să îl realizăm și să îl lăsăm la liberă utilizare, fiecare să vină cu propriile patine și să se bucure de investiția noastră. Noi nu ne putem transforma în administrator de pantinoare, că avem alte atribuții ca municipalitate. O instituție serioasă, un oraș serios nu se ocupă de lucruri de genul acesta. Ce, să fim noi acuma și furnizori de patine? Până unde se poate merge cu preocupările? Se pare că nu e folosit pentru că oamenii nu vin de acasă cu propriile patine. Încercăm o variantă de genul acesta. Dăm în administrare, vine cineva şi închiriază patine şi oferă tot serviciul de întreţinere pe care l-am fi făcut noi, că întreţinerea o asumam, nu era o problemă, că nici nu înseamnă mare lucru. Dacă ai patine acolo, trebuie să ai şi personal angajat care să gestioneze patinele, trebuie să ai şi oameni de supraveghere, de pază ca să nu te trezeşti că dispar şi aşa mai departe, nu să angajăm noi funcţionari publici pentru acest lucru. (…) Dacă gratuit nu e vrut de timişoreni, nu o să îl ţinem numai pentru pozat”, a explicat primarul.

Amintim că patinoarul a fost inaugurat în luna octombrie și că fiind unul artificial poate fi folosit atât vara cât și iarna. Conform datelor de pe panoul instalat în parc, programul de funcționare este „între 1 aprilie și 30 septembrie în intervalul orar 14.00 – 20.00 și între 30 septembrie – 1 aprilie între 12.00 și 18.00”. Conform edilului, firma care se va ocupa de exploatarea patinoarului va fi contractă prin licitaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.