Patru accidente în 30 de minute pe un drum din vestul țării...

Patru accidente în 30 de minute pe un drum din vestul țării care nu a fost curățat de zăpadă. Cu ce amendă s-a ales firma care trebuia să intervină

0
DISTRIBUIȚI
roata zapada
Firme din vestul țării, amendate pentru că nu au curățat zăpada de pe șosea

Iarna le ia din nou prin surprindere pe firmele care trebuie să curețe zăpada de pe drumurile din vestul țării. Doar în ultimele zile, două societăți responsabile cu deszăpezirea au fost amendate de polițiștii din județul Caraș-Severin.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, ieri, în doar 30 de minute, au avut loc patru accidente ruterie soldate cu pagube materiale, pe DJ 581, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. De la ora 16.20, s-a dispus închiderea tronsonului de drum, iar până la ora 18.15 a fost împrăștiat material antiderapant.

„În urma constatării unor deficienţe la intervenţiile de deszăpezire, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare totală de 11.250 de lei operatorului economic care are obligația de a întreține partea carosabilă pe timp de iarnă”, transmite IPJ Caraș-Severin.

De asemenea, săptămâna trecută, pe drumul județean 572, a mai avut loc un accident rutier, iar firma responsabilă cu deszăpezirea pe tronsonul respectiv de drum a fost sancționată cu 2.625 de lei.

„Poliţiștii recomandă în special conducătorilor auto, să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.


În această perioadă, poliţiştii rutieri acționează pe raza județului pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului în condițiile căderilor de precipitații sub formă de lapoviță, zăpadă sau polei, precum și pentru facilitarea accesului și intervenției utilajelor de deszăpezire”, mai comunică IPJ Caraș-Severin.

Și în județul Arad s-a consemnat o situație asemănătoare, iar poliţiştii oraşului Lipova au dat zilele trecute prima amendă din acest an pentru o firmă care nu a intervenit corespunzător pentru deszăpezire pe drumul judeţean 707 C, tronsonul Juliţa – Mădrigeşti. Oamenii legii au amendat firma responsabilă cu 2.600 de lei pentru că nu a intervenit corespunzător cu utilajele de deszăpezire, iar circulaţia maşinilor a fost îngreunată pe tronsonul menţionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.