Peste UN MILION de persoane au trecut granițele României în perioada Crăciunului,...

Peste UN MILION de persoane au trecut granițele României în perioada Crăciunului, aproape jumătate la frontiera de vest. Vezi câte infracțiuni au fost constatate

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a anunțat că în perioada 19 – 26 decembrie 2016, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.148.000 de persoane, dintre care 674.000 pe sensul de intrare şi 474.000 pe sensul de ieşire din ţară şi de 318.000 mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului 2015, când au trecut frontiera 1.195.000 persoane şi 326.000 mijloace de transport, traficul s-a menținut la aceleași valori.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 449.000 persoane şi de la frontiera româno-moldoveană, unde au trecut graniţa 195.000 persoane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară.

De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, unde au trecut frontiera peste 294.000 persoane.

În această perioadă, Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, fiind folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora.


De asemenea, în cele mai tranzitate au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate, fără a se înregistra timpi de așteptare ridicați.

De asemenea, în urma activitatilor desfășurate în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat în perioada Sarbatorilor de Craciun (24 – 26 decembrie 2016) 57 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 39 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 16.300 lei, iar independent sau în colaborare cu alte instituţii au fost descoperite bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 210.000 lei.

Şi în perioada următoare, Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale, fluent şi civilizat. Sunt menţinute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.