POVESTEA celui mai mare festival muzical al mediciniştilor din România. Vezi când...

POVESTEA celui mai mare festival muzical al mediciniştilor din România. Vezi când are loc o nouă ediţie Medfest

0
DISTRIBUIȚI
Cel mai mare festival muzical al mediciniştilor din România. Medfest, se desfăşoară în fiecare an la Timişoara
Cel mai mare festival muzical al mediciniştilor din România. Medfest, se desfăşoară în fiecare an la Timişoara

Cel mai mare festival muzical al mediciniştilor din România. Medfest, se desfăşoară în fiecare an la Timişoara, evenimentul născut din pasiunea pentru muzică ajungând anul acesta la cea de-a 19-a ediţie

„Două lucruri rămân neschimbate în preajma sărbătorilor de iarnă: colindele lui Hruşcă şi Medfestul! Medici, cadre didactice, farmacişti, kinetoterapeuţi, tehnicieni dentari şi studenţi medicinişti, toţi sunt gata să cânte şi să vă încânte, în cadrul celui mai mare festival muzical al mediciniştilor din Romănia“, au transmis organizatorii evenimentului care va avea loc vineri 9 decembrie, de la ora 20.00, la No Name.

„Viaţa de cămin a fost cea care a stat la baza acestui fenomen extraordinar, festivalul mediciniştilor din Timişoara, cunoscut în campusul universitar sub numele de Medfest. Totul a început prin 2003 când la chefurile de cămin s-au identificat nişte oameni care au împărţit pasiunea pentru muzică. Unii cântau la instrumente, chitări, percuţii etc. şi erau chiar bunicei la asta. S-au cunoscut, şi în 2004 şi-au spus: «ce-ar fi dacă?». Şi aşa a luat fiinţăa Medfestul, la iniţiativa dr Şerban Comşa, actual medic specialist în chirurgie cardio-vasculară, pe vremea aceea student. În 2004, în căminul de la Medicină, cu trei chitări electro-acustice, o staţie audio veche şi un sunet care lăsa de dorit, tineri studenţi pe atunci au susţinut primul show muzical al studenţilor.


A avut succes şi anii care au urmat au adus alţi studenţi care s-au implicat, cântând la voce, chitară bass, chitară electrică, au apărut şi tobele. Cea de-a treia ediţie a Medfestului a dus la externalizarea sa, acesta fiind deja organizat în afara clădirilor Universităţii de Medicină. La vremea respectivă locaţia a fost clubul Lemon. Numărul participanţilor a continuat să crească, în fiecare an chemării răspunzând studenţi din anii mari, dar şi studenţi din ani mai mici, bobocei în ale medicinei“, a povestit organizatorul acestui festival, dr Hajaj Tareq, actualmente medic stomatolog şi asistent universitar în cadrul UMF Timişoara, care a preluat ştafeta orgănizării acestui eveniment din 2012.

De-a lungul anilor la Medfest au cântat zeci de medicinişti, din toate domeniile, de la studenţi la medicină, la cadre didactice sau specialişti. Pe lângă muzică, în decursul anilor, au existat şi alte momente, cum ar fi cele de stand-up comedy sau dans artistic cu lumini. Ediţia din acest an a Medfest-ului programează, pe lângă concerte, un afterparty, dar şi o expoziţie de fotografie artistică, semnată de Lena Trifilli.

„În cursul anilor au prins curaj şi cadrele didactice ale UMF Timisoara, care au participat în număr mare. Astfel s-au alăturat familiei Medfest nume precum prof dr. Mihai Romînu, Șerban Talpoș, asist. univ. dr. Adrian Cândea (Facultatea de stomatologie) sau sl. univ. dr. Veronica Luta (Facultatea de medicină generală), şi mulţi asistenţi universitari. Festivalul a crescut ca şi valoare, şi s-a mutat în Porto Arte, după care s-a mutat în No Name, recordul de audienţă fiind generat în anul 2015, când numărul de spectatori a depăşit cifra record de 600. Preţul încasat din vânzarea biletelor a dus la acoperirea costurilor legate de locaţie, iar o mare parte din venituri a mers către copiii cu nevoi, sub formă de donaţie. Chiar dacă studenţii atunci fără griji au terminat de mult studiile, au ajuns medici, unii din ei şi cadre didactice, au familie, şi timp din ce în ce mai puţin, multe din numele celor care  au creat această poveste se regăsesc şi astăzi în componenţa Medfest-ului. Singurul foc care a menţinut în viaţă acest festival a fost pasiunea pură pentru muzică, la care au contribuit şi multele prietenii frumoase legate de acest festival“, ne-a declarat dr Hajaj Tareq, organizatorul acestui inedit eveniment.

Biletele pentru Medfest-ul care va avea loc vineri, 9 decembrie, la No Name, costă 10 lei şi se pot găsi la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.