POVEŞTI CU CÂNTEC Beck Corlan – „România”, melodia lansată de Ziua Națională:...

POVEŞTI CU CÂNTEC Beck Corlan – „România”, melodia lansată de Ziua Națională: „Ne dorim ca piesa să readucă starea de bucurie că suntem români” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Beck Corlan, una din cele trei timişorence responsabile pentru videoclipul care a reuşit să comprime istoria muzicii româneşti în nouă minute, a pregătit o melodie dedicată României, pe care a lansat-o anul trecut, cu ocazia Zilei Naționale
Beck Corlan

Beck Corlan, una din cele trei timişorence responsabile pentru videoclipul care a reuşit să comprime istoria muzicii româneşti în nouă minute, a pregătit o melodie dedicată României, pe care a lansat-o anul trecut, cu ocazia Zilei Naționale.

„Înainte de apariţia acestei piese, în ultimele luni am locuit într-un sătuc liniştit din judeţul Arad. Tot timpul acesta, am fost cuprinsă de frumuseţea şi nostalgia vieţii sătene. Aşadar pot spune şi eu, ca poetul nostru drag, Lucian Blaga, că «veşnicia – adică această piesă – s-a născut la sat». Când te afli în satele româneşti, eşti trezit la realitatea României, la cine suntem noi defapt. La frumuseţea, puritatea şi bogăţia ei. În melodie am inclus un scurt fragment din imnul României. Începuse în mine, mai de mult, o sete pentru a cunoaşte cu adevărat ce este România, cine este ea, care este vocea ei ? Am început să citesc despre martirii ţării. Ca muzician, bineînţeles, am început să caut artişti mai vechi care au însemnat ceva pentru ţara noastră. Printre altele, am fost atinsă şi de imnul nostru drag, dar mai ales de ultima strofă în care este prezentată inima românului curajos, fidel credinţei şi ţării lui. Cred că am pierdut în timp această mândrie că suntem români, deşi nu ar trebui, cred eu.


Şi asta pentru că suntem capabili, talentaţi, creativi… de ce să nu ne bucurăm de rodul a ceea ce suntem? Dorim ca piesa «România» să readucă starea de bucurie că suntem români, şi că visele noastre se pot împlini. Ne dorim ca această piesă să fie continuarea «Podului de Pace» între inimile românilor“, spune artista.

Beck Corlan şi trupa ei a susţinut anul trecut un concert concert extraordinar în cadrul seriei de evenimente Asfalt Muzical, dedicate promovării artiștilor timișoreni în locuri deosebite ale orașului. „Asfalt Muzical” este un concept unic pentru Timișoara care pune în contact timișorenii de toate vârstele cu muzica de calitate prin organizarea unor concerte de dimensiuni mici în puncte sociale cheie din oraș. Asfalt Muzical propune câteva activități pentru dezvoltarea culturală a Timișoarei: În cadrul Asfalt Muzical vor fi invitați să performeze doar artiști din Timișoara. Organizatorii își propun ca prin acest proiect să susțină dezvoltarea tinerilor artiști din orașul nostru și să le ofere șansa de a susține recitaluri în mod profesionist în fața unui public.

„Ideea de concerte pe scene de mici dimensiuni este una nouă pentru Timișoara și permite organizarea acestora în locații inaccesibile în mod normal. Folosind o scenă de aproximativ 4×4 metri, Asfalt Muzical duce muzica acolo unde oamenii au nevoie de ea. Având libertatea de a alege ușor locațiile, evenimentele se vor desfășura în locații uitate de obicei de organizatorii de concerte: cartiere mai îndepărtate de centru sau străzi pietonale. Ne dorim ca prin acest proiect să redăm Timișoarei strălucirea de altădată din punct de vedere cultural și să reapropiem oamenii de muzică și cultură, să îi facem să vină din nou către sălile de concerte”, spune Ovidiu Andriș, manager de proiect.

După apariţia viralului cu „Istoria muzicii româneşti în nouă minute“, realizat alături de Marta şi Ana Huţu, melomanii le-au acordat un interes deosebit celor trei artiste timişorence.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.