Preşedintele Iohannis a anunţat că NU acceptă nominalizarea PSD pentru funcţia de...

Preşedintele Iohannis a anunţat că NU acceptă nominalizarea PSD pentru funcţia de premier UPDATE Dragnea: „Președintele vrea să declanșeze criza”

0
DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE a înaintat la consultările de săptămâna trecută propunerea ca fostul ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Ponta, Sevil Shhaideh, de religie musulmană, să fie desemnată ca prim-ministru al României.

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a susținut o scurtă conferință de presă în care a anunțat că nu acceptă varianta propusă și solicită coaliției de guvernare să vină cu o altă propunere.

„Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept aceată propunere.


În consecință, solicit coaliției PSD-ALDE să facă altă propunere”, a spus șeful statului, care nu a dat motivele acestei decizii.

UPDATE Preşedintele PSD Liviu Dragnea este de părere că respingerea ca premier a lui Sevil Shhaideh este un semnal că preşedintele vrea să declanşeze criza politică şi că sunt voci care iau în considerare suspendarea şefului statului. “Urmează să vedem dacă este oportun pentru ţară”, a declarat Liviu Dragnea legat de o posibilă suspendare.

„Am încercat să găsim resorturile care stau în baza acestei decizii. Preşedintele a sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh în cursul zilei de joi. După alegeri, am sperat că şi domnul Iohannis şi instituţiile cu care se consultă au înţeles că românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. M-am înşelat. Aceşti oameni nu înţeleg”, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului, alături de liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

El l-a acuzat pe şeful statului că nu vrea „sub nicio formă” să respecte votul din 11 decembrie.

De asemenea, acesta a precizat ca are în vedere chiar suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis dacă va fi oportun pentru ţară, aşa cum spun unele voci: „Nu voi avea nicio ezitare”, a declarat Dragnea.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.