Primarul Robu îi dojenește îngăduitor pe constructori pentru haosul de pe Calea...

Primarul Robu îi dojenește îngăduitor pe constructori pentru haosul de pe Calea Martirilor. Vezi explicația HALUCINANTĂ pentru care nu se dau amenzi firmelor care murdăresc orașul

0
DISTRIBUIȚI

juramant nicolae robu 2016 (5)

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este nemulţumit de modul în care decurg lucrările de lărgire a Căii Martirilor la patru benzi. Proiectul de lărgire costă 2.200.000 de lei, bani de la bugetul local, şi este pus în operă de Super Construct şi Electroechipament Industrial. Lucrările au început în luna septembrie. Super Construct a fost sponsor în campania electorală a PNL și a beneficiat, în ultimii ani, de mai multe contracte de la Primăria Timișoara.

„Trebuie să spun cuvinte de dojană la adresa celor ce lucrează pe Calea Martirilor pentru că sunt foarte nemulţumit de modul în care s-au mobilizat şi de modul în care au gestionat şantierul. Nu s-a arătat respect faţă de cetăţeni şi îi înţeleg pe aceştia în nemulţumirea lor faţă de toată mizeria pe care au fost nevoiţi să o îndure acolo, nu s-au făcut punţi de acces la case, nu s-a pietruit aşa cum ar fi trebuit să se pună scânduri pe trotuare şi sigur sunt oameni în vârstă, sunt copiii care au dificultăţi mai mari, dar nu e o plăcere pentru nimeni să umble pe un şantier în care este atâta mizerie.


Lucrarea este şi grea pentru că acolo a fost nevoie să se mute reţelele de utilităţi, s-a săpat la adâncime mare s-au mutat stâlpi, a fost o lucrare grea trebuie să recunoaştem asta, însă organizarea de şantier a lăsat de dorit şi viteza cu care au avansat lucrările acolo pe mine nu mă mulţumeşte. De nenumărate ori le-am spus celor care execută lucrările, promit că iau măsuri şi măsurile nu se văd. Aş vrea să se acopere totul şi până la venirea iernii sper să fie totul închis. Noi nu putem decât să amendăm firma şi o vom amenda dacă nu va lăsa lucrurile acolo în bună stare pe perioada de iarnă. Acuma nu poţi lăsa ca şi cum nu ar fi şantier, dar e o limită până la care poţi fi înţelegător şi şi cetăţenii sunt înţelegători, însă aici se întrece o anumită limită”, a declarat edilul timişorean.

Însă, Primăria Timișoara nu ia nicio măsură pentru a sancționa firmele care execută lucrări şi nu respectă condițiile din contracte. Explicația lui Robu este următoarea” Nu ştiu dacă au luat vreo amendă, dar dacă nu fac nici acum în ceasul al doisprezecelea vor fi amendaţi. La toate şantierele o anumită indulgenţă există pentru că noi ne concentrăm pe mizele mari. Ce este important? Să se facă lucrarea. Până la urmă îndurăm să se producă puțină mizerie, dar să avanseze lucrările și să scăpăm odată de șantier să beneficiem de rezultatele lui, pe asta ne-am focalizat întotdeauna şi recunosc o anumită indulgenţă a existat. Suntem realişti ştim în ce condiţii se lucrează în România pentru că mai mult pierdem decât câştigăm că nu sunt în stare să îndeplinească această exigenţă care se îndeplineşte şi în Germania. Pas cu pas facem şi educaţie firmelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.