Primarul Robu şi-a pierdut speranţa că vom avea Muzeu al Revoluţiei la...

Primarul Robu şi-a pierdut speranţa că vom avea Muzeu al Revoluţiei la Garnizoană. Când se va tranşa problema

0
DISTRIBUIȚI

robu nervos 1

Vom avea sau nu un muzeu naţional al Revoluţiei la Timişoara? Speranța autorităților locale este în scădere după ce reprezentanții MApN au refuzat spațiile puse la dispoziția structurilor Armatei de Primăria Timișoara pentru ca Garnizoana din Piaţa Libertăţii să revină în proprietatea MApN şi să fie ulterior cedată către Ministerul Culturii pentru amenajarea muzeului cu 3.000.000 de euro.

„Situaţia la Garnizoană este următoarea. În 13 decembrie va expira hotărârea de Guvern prin care clădirea respectivă, fostul sediu al Comenduirii Garnizoanei a fost trecută la consiliul judeţean şi drept urmare, imediat după ea va intra în patrimoniul Ministerului Apărării Naţionale, MApN s-a angajat să o pună la dispoziţia Ministerului Culturii pentru realizarea Muzeului Revoluţiei Române din decembrie 1989. Conducerea centrului zonal militar se uită la ce scrie în lege privind spaţiul şi suntem în următoarea situaţie care e paradoxală şi ridicolă: e foarte bine acum când centrul nu are spaţiu, când clădirea este în paragină şi nu e nicio perspectivă ca Centrul Militar Zonal să ajungă să aibă un spaţiu corespuunzător acolo, dar spaţiile pe care le pune primăria la dispoziţie, şi cu bună credinţă am pus cele mai bine spaţii la dispoziţie, nu sunt corespunzătoare, că în lege scrie că trebuie parter, că trebuie accese nu ştiu cum.


Noi altceva nu avem, prin urmare va continua să funcţioneze Centrul Militar Zonal în condiţiile improprii de acum şi dacă MApN nu se va ţine de cuvânt să dea clădirea Ministerului Culturii, Timişoara va rămâne fără muzeu al Revoluţiei”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Situația ar putea fi tranșată la jumătatea acestei luni, atunci când contractul prin care clădirea revine CJ Timiș expiră. „CJ Timiș nu va solicita dreptul de prelungire a proprietate asupra clădirii. Asta este ce am cerut eu CJ, fie să renunțe înainte de termen pe motiv că nu îndeplinește cerințele din hotărârea de guvern, fie dacă nu renunță inainte de termen, măcar să nu ceară vrem prelungire. Și nu se cere nicio prelungire prin urmare CJT nu mai este implicat. CJT ar trebui să amenajeze acea clădire cu vreo 2.500.000 de euro și nu ar rămâne la uzul CJT numai vreo 20% din tot ce s-ar amenaja în niciun caz mai mult. Ce sens a avut toată treaba asta? A fost o șmecherie. S-a gândit noi zicem că o să amenajăm pentru Centrul Militar Zonal cutare și cutare, dar când ne vom vedea cu sacii în căruță vom face cum vrem noi. Acum când a apărut o perspectivă de rezolvare a problemei spaţiului, toată lumea vine şi vrea ceva impecabil. Impecabil nu are cine să ofere”, a completat Robu.

Concluzia primarului a fost că nu este exclus ca finanțarea pentru muzeu să se piardă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.