Proiect INEDIT la o școală din Timișoara, cu participanți din Grecia și...

Proiect INEDIT la o școală din Timișoara, cu participanți din Grecia și Portugalia. Vezi ce eveniment cu finanțare europeană are loc

0
DISTRIBUIȚI

proiect-dream

Timișoara este, în aceste zile, gazda unui nou proiect inedit, cu finanțare europeană, intitulat DREAM.

„Discover Real Everywhere Applications of Maths – DREAM” este un proiect finanțat de Comisia Europeană prin noua generație de programe ERASMUS+, o acțiune de parteneriate strategice în domeniul educației școlare. Lider al proiectului este Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara, alături de Gerniko Lykeio din localitatea greacă Aigiou, de Agrupamento Escolas Soares Basto din localitatea portugheză Oliveira de Azeméis Norte și de universitatea timișoreană Tibiscus.


Echipele partenere din Grecia și Portugalia sunt prezente la colegiul Loga în cursul acestei săptămâni.

Proiectul urmărește dezvoltarea unei metodologii moderne de predare și învățare a matematicii, bazată pe investigarea unor probleme din viața reală. Materialele realizate de elevii și profesorii din cele trei țări vor fi transformate în cursuri on-line, accesibile tuturor celor interesați, pentru realizarea unui mod de învățare pe bază de colaborare. Prin intermediul software-ului educațional GeoGebra, al platformei de învățare MOODLE și al limbajului de programare de aplicații mobile AppInventor, materialele dezvoltate vor sublinia implicarea matematicii în economie, educație fizică, științe naturale, artă, arhitectură și fizică. Proiectul se implementează în perioada noiembrie 2016 – octombrie 2018 și beneficiază de o finanțare de 102.230 euro din partea Comisiei Europene și a Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în domeniul educației și formării profesionale, prin Erasmus+ 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.