Provocarea jurnalistei care a dezvăluit că Marilen Pirtea a plagiat. Ce-i solicită...

Provocarea jurnalistei care a dezvăluit că Marilen Pirtea a plagiat. Ce-i solicită rectorului Universității de Vest din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

marilen pirtea la pressalert (3)

Emilia Șercan, jurnalista de la pressone.ro care a dezvăluit că Marilen Pirtea ar fi plagiat în cel puțin patru articole științifice, îl provoacă pe rectorul Universității de Vest din Timișoara. Astfel, într-un mesaj postat pe Facebook, jurnalista spune că speră ca Marilen Pirtea, primul candidat pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților, să ceară ca acuzațiile să fie analizate de specialiști din alte universități.

“Aflu ca Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, despre care am scris azi că a plagiat cu repetiție în patru articole științifice, că a semnat trei articole de chimie, deși este economist și că a publicat două articole identice sub două titluri diferite, se arată scandalizat de acuzațiile pe care i le-am adus și că va sesiza Comisia de Etică a UVT.


Sper ca domnul Pirtea să ceară la fel de deschis și bărbătește ca acuzațiile să fie analizate de specialiști din alte universități, la fel cum a făcut și în cazul Kovesi, invocând imensa incompatibilitate în care s-ar afla profesorii care ar trebui să-l verifice, având în vedere că aceștia îi sunt subordonați”, a scris, ieri, Emilia Șercan pe rețeaua de socializare.

Vă reamintim că o anchetă jurnalistică realizată de Emilia Șercan pentru pressone.ro arată că mai multe articole ştiinţifice din perioada 2008 – 2015, care poartă semnătura rectorului Universităţii de Vest din Timişoara, prezintă “mari suspiciuni de plagiat”. Concret, au fost identificate suspiciuni de plagiat pentru patru articole științifice unde Marilen Pirtea este primul autor, adică cel care se consideră că a avut cea mai importantă contribuție.

Pe de altă parte, Marilen Pirtea a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că „sunt în primul rând profesor, mă afectează mult, sunt preocupat, nu mi-a căzut bine ca om. Veți vedea că acuzația de plagiat este nedreaptă. Nu m-am pus în viața mea la biroul de lucru pentru a copia un text. Am încercat tot timpul să aduc elemente de noutate, originale, textelor mele științifice. Țin la prestigiul meu profesional, prin urmare, chiar eu voi sesiza comisia de etică”.

Alina Gorghiu a anunțat, ieri, la Timișoara, că în cazul în care se va dovedi că rectorul UVT a plagiat, “drumurile PNL și al domnului Pirtea se vor despărți”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.