Radu Nicosevici despre alegerile parlamentare: „Acest mariaj dintre PNL şi PDL nu...

Radu Nicosevici despre alegerile parlamentare: „Acest mariaj dintre PNL şi PDL nu avea cum să se realizeze normal”. Vezi ce a spus despre formarea guvernului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

radu nicosevici (3)

Rezultatele alegerilor parlamentare de duminică au fost analizate în această seară de Radu Nicosevici, preşedintele Academiei de Advocacy, care a fost invitatul ediţiei din această seară a PRESSALERT LIVE.

Despre scorul mic obţinut de PNL, invitatul a comentat că „semnalele de picaj în Timiş erau şi am discutat despre ele. Am discutat că acest mariaj dintre PNL şi PDL nu avea cum să se realizeze normal, ştim foarte bine că au fost conflicte şi la locale, ştim foarte bine pasul făcut în spate sau la dreapta de către Dan Popa. Campania pentru parlamentare a fost prefigurată în Timiş de listă, care a stârnit un conflict. Şi acum ajungem la personajul principal, la preşedinte care în mod normal poartă răspunderea. Din punctul meu de vedere, semnalele că nu are abilităţi în zona asta politică le-am primit încă din primul mandat. Vă amintiţi a fost conflictul cu viceprimarul care a fost gestionat fericit.


După aceea au fost conflictele din interior care nu au fost îngheţate, după aceea când au existat conflicte între vechiul PNL şi PDL nici aici lucrurile nu au funcţionat bine şi ca atare, prestaţia primarilor care trebuiau să susţină campania electorală nu a fost fericită. Este clar că asumarea de răspundere trebuie să o aibă liderul, este clar că a fost o criză de lideri şi în PNL Timiş”. Nicosevici a apreciat că una din marile lovituri pentru PNL a fost pierderea lui Vasile Blaga.

Despre victoria PSD, invitatul a comentat că „Dragnea a fost după alegerea lui în funcţia de preşedinte al PSD liderul de necontestat al acestui partid. Toate centrele de putere i s-au supus fără crâcnire lui Dragnea. (…) Pe plan local, e un succes foarte mare, eu am remarcat declaraţia preşedintelui Grindeanu şi am preluat-o ca atare, faptul că doreşte ca toţi parlamentarii de la putere sau din opoziţie să conlucreze pentru proiectele importante ale Timişoarei. Şi aici discutăm de centura Timişoarei, discutăm de spitalul regional şi de un subiect care a fost nefericit asumat de PNL şi de primarul Timişoarei, discutăm de Timişoara Capitală Culturală Europeană. Ăsta nu a fost un proiect care avea conotaţie politică”.

Nicosevici a prezis că PSD, ALDE şi UDMR vor forma împreună guvernul, în vreme ce PNL va juca rolul de partid de opoziţie. În ceea ce priveşte partidele mici, invitatul a explicat că acestea trebuie să muncească pentru a se dezvolta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.