Reacții din Timiș după ce Sorin Grindeanu a fost propus premier: „Este...

Reacții din Timiș după ce Sorin Grindeanu a fost propus premier: „Este un tânăr politician bine pregătit” UPDATE Vezi ce a spus Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș și liderul PSD Timiș, a fost propus în funcția de premier, astăzi. Contactați de PRESSALERT.ro, mai mulți politicieni din județul Timiș au comentat această nominalizare.

Astfel, deputatul Alfred Simonis, președintele Tineretului Social Democrat Timiș, a precizat că Sorin Grindeanu poate implementa cu succes măsurile propuse în programul de guvernare al PSD. „Am încredere în omul Sorin Grindeanu, în politicianul, omul de administrație locală și centrală Sorin Grindeanu. Este omul care poate implementa cu succes măsurile propuse în programul de guvernare al PSD și cred că va avea o guvernare foarte bună, în măsura în care președintele îl va desemna premier. Cred cu tărie că domnul președinte îl va desemna pe domnul Grindeanu pentru funcția de premier pentru că nu văd niciun motiv pentru care ar putea să nu facă acest lucru. Este un om care a fost ministru, este președintele Consiliului Județean Timiș, este un tânăr politician bine pregătit. În momentul în care devii premier, ai întreaga țară în administrare. Cred că e pentru prima dată când cineva din Timișoara ocupă această funcție”, a afirmat Alfred Simonis.

De asemenea, deputatul Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș, a declarat că Sorin Grindeanu merită nominalizarea pentru funcția de premier. „Ținând cont că este colegul meu de partid și prietenul meu, aș putea avea doar o părere extraordinară despre Sorin Grindeanu.


Este o nominalizare pe care o merită. Categoric nu va refuza domnul Iohannis această propunere”, crede Călin Dobra.

Totodată, și deputatul Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș, consideră că pentru județul nostru, propunerea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier este una bună.

„Pentru noi, ca și timișeni, este o propunere bună, aduce un plus județului Timiș. E clar că din partea guvernului se va acorda o importanță mai mare județului. Nu cred că domnul Iohannis va refuza propunerea. Normal ar fi să nu o refuze pentru deblocarea stării de fapt în care ne aflăm. ALDE și PSD în urma consultări am dat dovadă de seriozitate și am vrut să demarăm lucruri astfel încât să nu ne trezim într-un haos în care domnul Iohannis a vrut să ne arunce ca și țară”, a precizat Marian Cucșa.

UPDATE Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a reacționat printr-un comunicat pe Facebook la nominalizarea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de prim-ministru. „Ca timișorean, nu pot decât să salut nominalizarea d-lui Sorin Grindeanu pentru funcția de Prim Ministru al României. L-am avut viceprimar pe dl. Sorin Grindeanu în 2012 și am avut o bună colaborare, așa cum am avut, de altfel și în 2016, după ce dânsul a devenit Președinte al Consiliului Județean Timiș. Sunt premize foarte bune, așadar, pentru o bună colaborare și în noile circumstanțe, în interesul Timișoarei și județului Timiș”, a transmis Robu.

Acesta a mai spus că speră că, în cazul în care Grindeanu, bănățean stabilit la Timișoara, ar ajunge premier, „în sfârșit, Centura Sud, Centura Vest, racordul la autostradă de la bifurcația Arad – Sânandrei, spitalul regional, institutul oncologic, noua maternitate, noul stadion de 42 000 de locuri, noua sală polivalentă de 16 000 de locuri, bazinul de înot olimpic, reabilitarea și modernizarea gării de nord, centrul intermodal de mărfuri, centrul intermodal de pasageri, modernizarea și extinderea aeroportului, Muzeul Național al Revoluției Române din Decembrie 1989, angajamentele bazate pe fonduri guvernamentale din proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 – ca să mă limitez doar la câteva dintre obiectivele de maxim interes pentru Timișoara și județul Timiș care sunt în jurisdicția Guvernului și nu a Primăriei – vor putea deveni realitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.