Reacții din Timiș la confirmarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier....

Reacții din Timiș la confirmarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier. Ce listă i-a transmis Nicolae Robu

2
DISTRIBUIȚI
Sorin Grindeanu (dreapta) alături de Roxana Iliescu și Traian Stancu, în plenul CJ Timiș. Foto: Adrian Pîclișan

Primarul Timișoarei, fost aliat și apoi rival al lui Sorin Grindeanu, l-a felicitat cu majuscule pe noul prim-ministru desemnat astăzi, amintindu-i de obiectivele mari ale orașului și cerându-i fostului președinte al CJT să și le asume.

„FELICITĂRI PENTRU NUMIREA ÎN FUNCȚIA DE PRIM MINISTRU AL ROMÂNIEI, DOMNULE SORIN GRINDEANU ȘI MULT SUCCES! PENTRU ROMÂNIA, PENTRU TIMIȘOARA! Avem foarte multe lucruri de făcut pentru Timișoara în următorii 3 ani, pentru Timișoara însăși și pentru timișoreni, dar și pentru ca orașul nostru să poată fi, în 2021, o capitală europeană a culturii la superlativ. Eu asum 15 obiective mari și vă rog să asumați și dv., ca Prim Ministru, alte 15 obiective, naturalmente în jurisdicția Guvernului, obiective realizate de Guvernele anterioare într-o mulțime de alte orașe ale României, dar… NIMIC în Timișoara. Contez pe dv., dincolo de ce ne desparte ca opțiuni politice! O fac în numele cetățenilor Timișoarei, dar și în numele bunei colaborări pe care noi doi am avut-o când mi-ați fost Viceprimar în 2012, respectiv când ați devenit Președinte al Consiliului Județean Timiș, în 2016”, a scris primarul Timișoarei, atașând și o imagine cu lista obiectivelor atât pentru autoritățile locale, cât și pentru guvern.

În aceeași idee, însă mai puțin vehement, este și mesajul vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Roxana Iliescu.


„Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, a fost desemnat premier. Postul de președinte la Consiliul Județean Timiș rămâne vacant. Deblocarea anumitor proiecte pentru județul Timis prinde contur, dar nu este suficient… Este extrem de important ca noua echipă de conducere a județului să fie capabilă să «profite» de noua conjunctură. Cu alte cuvinte, în linii mari, reperele trebuie să fie: seriozitate, profesionalism și putere/capacitatea de a reforma sistemul!”, a scris Roxana Iliescu pe Facebook.

Consilierul local PNL Ștefan Sandu a reacționat la confirmarea lui Grindeanu printr-o critică la adresa propriului partid, ajutându-se de o metaforă. „Începe o nouă perioadă. În campanie, PSD-ul a oferit «ceva» împachetat frumos, strălucitor. Noi am oferit o oală cu mămăligă. Am explicat prea puțin oamenilor că pentru a mânca trebuie să se scoale de dimineață, să facă focul, să amestece. Nimic nu vine pe gratis. Celor ce le place să se trezeasca mai târziu sau le e lene să facă ceva nu le-a plăcut. Au preferat acel «ceva» promis de-a gata, s-au și văzut cu el în mână, frumos ambalat, sperând că de data aceasta pachetul va fi câștigător. Când vor deschide pachetul va fi prea târziu pentru a mai schimba ceva. Atunci își vor aminti de oala cu mămăligă. Rolul nostru e să-i facem să-l deschida cât mai repede și să «aprecieze» corect ce au primit. Și data viitoare să verifice mai bine”, a scris Ștefan Sandu pe rețeaua de socializare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.