Rectorul Marilen Pirtea se apară: “Veți vedea că acuzația de plagiat este...

Rectorul Marilen Pirtea se apară: “Veți vedea că acuzația de plagiat este nedreaptă”. Ce vrea să facă

0
DISTRIBUIȚI

marilen-pirtea-pnl-6

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, se apără după ce a fost acuzat că ar fi plagiat în mai multe articole științifice. Astfel, candidatul PNL Timiș pentru Camera Deputaților a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că această acuzație este nedreaptă.

„Sunt în primul rând profesor, mă afectează mult, sunt preocupat, nu mi-a căzut bine ca om.


Veți vedea că acuzația de plagiat este nedreaptă. Nu m-am pus în viața mea la biroul de lucru pentru a copia un text. Am încercat tot timpul să aduc elemente de noutate, originale, textelor mele științifice. Țin la prestigiul meu profesional, prin urmare, chiar eu voi sesiza comisia de etică”, a precizat Marilen Pirtea.

Vă reamintim că mai multe articole ştiinţifice din perioada 2008 – 2015, care poartă semnătura rectorului Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), prezintă mari suspiciuni de plagiat, a dezvăluit jurnalista Eilia Șercan pe site-ul pressone.ro, care mai scrie că plagiatul nu este singura problemă etică din activitatea de cercetare a lui Marilen Pirtea. Marilen Pirtea este primul pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților, făcând tandem cu liderul partidului, Alina Gorghiu, care este prima pe lista pentru Senat. Jurnalista de la pressone.ro a identificat suspiciuni de plagiat pentru patru articole științifice unde rectorul UVT este primul autor, adică cel care se consideră că a avut cea mai importantă contribuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.