Rectorul UPT despre suspiciunile de plagiat în mai multe articole scrise de...

Rectorul UPT despre suspiciunile de plagiat în mai multe articole scrise de Marilen Pirtea: „Este și învățământul superior afectat, pentru că domnia sa ocupă o poziție înaltă”

0
DISTRIBUIȚI

viorel serban

Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara, consideră că Marilen Pirtea, acuzat de plagiat, are datoria de a demonta afirmațiile apărute în presă în această săptămână. Vă reamintim că mai multe articole ştiinţifice din perioada 2008 – 2015, care poartă semnătura rectorului Universităţii de Vest din Timişoara, prezintă suspiciuni de plagiat, a dezvăluit jurnalista Emilia Șercan pe site-ul pressone.ro, care mai scrie că plagiatul nu este singura problemă etică din activitatea de cercetare a lui Marilen Pirtea.

Contactat telefonic de PRESSALERT.ro, Viorel Șerban a declarat că situația în care se află omologul său de la Universitatea de Vest este una neplăcută.


„Sigur, este o situație foarte neplăcută și, așa cum a spus și cel în cauză, e de datoria lui să demonteze aceste afirmații pentru ca să nu păteze imaginea lui și a universității, desigur. Eu nu pot să mă exprim până nu avem o confirmare, pentru că sunt niște acuzații care într-adevăr aduc mari neplăceri și lui și universității. Să nu uităm că este deja și om politic și privim cu oarecare îngrijorare acest lucru pentru că indirect afectează și sistemul educațional o asemenea știre care trebuie demontată, așa cum spuneam, spre binele tuturor în cazul de față. Sunt convins că domnul rector va avea instrumentele necesare ca în timp record să demonteze acest lucru ca să nu planeze suspiciunea aceasta care e ca o pacoste pentru învățământul superior, deja”, consideră Viorel Șerban.

Rectorul Universității Politehnica din Timișoara a mai precizat că este bine să pornim de la premiza că acuzațiile la adresa lui Marilen Pirtea nu sunt adevărate. „Am citit și niște puncte de vedere de-ale domniei sale și sunt premize ca într-adevăr să aibă succes în demersul său, dar nu cunosc toate detaliile. Doar o comisie de specialitate cu toate documentele poate să se exprime. Doar îmi manifest îngrijorarea, dar și speranța că lucrurile vor parcurge traseul pe care ni-l dorim cu toții, pentru că discutăm aici nu neapărat că este o persoană suspectată de așa ceva, este și învățământul superior afectat, pentru că domnia sa ocupă o poziție destul de înaltă și e total neplăcut să fie târât într-o astfel de situație”, a conchis Viorel Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.