Reîntoarcere la epoca swing-ului plin de viață, a pantofilor rupți pe ringul...

Reîntoarcere la epoca swing-ului plin de viață, a pantofilor rupți pe ringul de dans și a ținutelor purtate cu stil, alături de Marius Mihalache, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Marius Mihalache şi trupa sa aduc un spectacol de swing autentic la Timişoara
Marius Mihalache şi trupa sa aduc un spectacol de swing autentic la Timişoara

Melomanii timişoreni sunt aşteptaţi la o întâlnire „altfel“, în cadrul căreia Marius Mihalache şi trupa sa le propune celor interesaţi o întoarcere la anii `20-`40, la perioada bunei dispoziții, a swing-ului plin de viață, a pantofilor rupți pe ringul de dans și a ținutelor purtate cu stil.

Marius Mihalache a început să studieze muzica la vârsta de 6 ani. La 10 ani câştigă primul său premiu la Atena. La 17 ani interpretează la ţambal Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert şi Mozart stârnind mii de aplauze la Scala di Milano. Cel mai important moment din viaţa sa de artist, este întâlnirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea. Ulterior va cânta in deschiderea a câteva concerte ale acestuia. Marius Mihalache a mai împărţit scena cu renumiţi artişti precum Gloria Gaynor şi Nina Simone.

În 1998 artistul lansează primul său album de etno-jazz Eclipse, urmat de altele şi de colaborări, o perioadă în care abordează mai multe stiluri, de la jazz la muzică ţigănească.


Această perioadă se incheie cu anul 2007. Acum este lansat albumul World Symphony, un experiment muzical în care sunt îmbinate elemente de jazz, etno şi lounge pe acorduri de ţambal, flaut, armonică şi voce.După această perioadă urmează o serie de concerte şi festivaluri în ţară şi în străinătate. De asemenea are o serie de colaborări cu nume importante ale muzicii, cum ar fi Ovidiu Lipan Ţăndărică, Francis Copolla, Steve Vai şi alţii. Tot în această perioadă artistul compune coloanele sonore pentru mai multe filme şi seriale TV, cum ar fi „Asfalt Tango” (1995), „Filantropica” (2002), „Garcea şi oltenii” (2002), „La urgenţă” (2006), „Ticăloşii” (2007) etc.

Anul 2012 marcheză o nouă etapă a evoluţiei artistice a lui Marius Mihalache. Acum ia naştere proiectul Back To Swing – Marius Mihalache. Prin acest nou proiect muzical, îşi propune să aducă în atenţia publicului român, şi nu numai, atmosfera anilor ’20 – ’40, ritmurile swing-ului timpuriu, al începutului jazz-ului. „Este o poveste plină de spirit și improvizație reunită in acordurile trupei, presarata cu strălucirea contributiei fiecărui artist.

„Propunem o odisee în care să ne lăsăm hainele râsului înfundat acasă, să ne spălăm chipul cu magia sunetului țambalului prin parfumul swing-ului de altădată presărat cu arome din prezent“, se spune în prezentarea acestui spectacol. Proiectul Marius Mihalache Band – Back to Swing a mai susţinut un concert în Timişoara, la sfârşitul lunii noiembrie, la Etikheta. De această dată, concertul Back To Swing va avea loc sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 21.00, la Porto Arte, iar biletele de intrare costă 40 lei.

Foto: Facebook / Etkheta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.