Robu anunţă că primăria nu are spații mai bune pentru MApN decât...

Robu anunţă că primăria nu are spații mai bune pentru MApN decât cele propuse la schimb pentru ca la Garnizoană să se facă Muzeul Revoluţiei. Cine crede că boicotează proiectul

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 8

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, confirmă: deși Ministerul Culturii are nu mai puțin de 3 milioane de euro la dispoziție pentru amenajarea Muzeului Revoluției, problema spațiului în care să fie găzduit rămâne una de nerezolvat. Zilele trecute, primarul Robu și președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, s-au contrat prin postări pe Facebook pe tema muzeului, însă Robu spune că nu Grindeanu este cel care boicotează amenajarea muzeului.

„MApN nu a acceptat, eu nu am primit nicio hârtie, l-am rugat ieri pe domnul președinte Sorin Grindeanu să îmi trimită și mie o copie după materialul pe două pagini, mi-a spus dânsul, întocmit de echipa venită de la Craiova. Lucrurile sunt de-a dreptul ridicole. Haideți să analizăm situația. Cică nu sunt corespunzătoare spațiile pe care le-a pus la dispoziție primăria. Dar spațiile actuale de ani de zile sunt satisfăcătoare? Unde funcționează centrul de rezerviști și toate celelalte structuri? Clădirea Garnizoanei e în paragină de ani de zile.


Pe aceşti domni veniţi de la Craiova nu îi deranjează că acea clădire este în paragină? Structurile respective funcţionează sub improvizaţie aici la Cercul militar, în spaţii care nici pe departe nu sunt cum sunt cele pe care le-am oferit. Am dat spaţii imense, am dat în zonă centrală. Cică una din obiecţii ar fi că sunt la etajele 1 şi 2. Pai la Garnizoană unde sunt? Am dat și spații la parter pe Sfântul Gheorghe și pe Dragalina, cele de la Mincu sunt foarte bune. Noi tocmai ne pregăteam să mutăm acolo arhiva. Primăria nu are nicio obligație să dea spații. Conform legii, Consiliul Județean trebuie să asigure spații. CJ nu are de unde să aloce spații. Nu are bani, a trecut un an de când a primit clădirea și nu a putut face nimic. (…) Nu avem unde să dăm alte spaţii. Noi am dat ce era mai bun. Am dat cele mai bune, ne mai uităm să vedem încă o dată, dar nu avem mai bun. Am luat lista cu toate spaţiile de care dispunem şi am ţinut seama să fie şi în zonă centrală şi în suprafaţă mare. Acei domni nu ştiu cine sunt care văd că nu respectă poziţia ministrului, care a spus foarte clar că are un acord cu ministrul Culturii pe acest subiect şi nu am primit nicio specificaţie de spaţiu”, a declarat primarul Nicolae Robu, astăzi.

Totuşi, edilul este de părere că piedicile nu sunt puse de la nivel local, ci de mai sus. „Este evident că este o acţiune de boicot a Muzeului Revoluţiei, este limpede ca bună ziua. Nu am spus nicio clipă de aia m-a şi mirat reacţia apărută că preşedintele CJ este cel care boicotează. Dacă citiţi ce am postat eu, veţi vedea că este vorba de cu totul altceva. Dar pe anumite canale, dincolo de bunăvoinţa ministrului Apărării şi de relaţia cu ministrul Culturii e vorba de nişte indivizi care vor să ţină totul în mână indiferent ce se întâmplă”, a conchis edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.