Robu pleacă fără regrete de la şefia PNL Timiș după ce a...

Robu pleacă fără regrete de la şefia PNL Timiș după ce a luat bătaie de la PSD: „Listele au fost făcute ultrademocratic, s-a votat absolut totul, în afară de primele poziții”

0
DISTRIBUIȚI

nicolae-robu-alegeri-vot-pnl-7

Fără regrete – aşa spune Nicolae Robu că pleacă de la şefia PNL Timiş. Motivele demisiei sale sunt două mari şi late: eşecul de la alegerile parlamentare, pentru care nu se învinovăţeşte, şi conflictele cu primarul din Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza. Robu a făcut noi precizări despre strategia adoptată PNL pentru alegerile din 11 decembrie.

„Listele au fost ultrademocratic întocmite, s-a votat absolut totul, în afară de primele poziții. N-am supus-o la vot pe președinta Alina Gorghiu, pentru că mi s-a părut că ar fi fost deplasat, nu l-am supus la vot pe rectorul UVT, Marilen Pirtea, pentru că mi s-a părut că nu este cazul.


Am vrut să-i protejez, pentru că mă puteam trezi ca o parte din cei care erau chemați să voteze să se manifeste negativ, pentru că nu-i cunosc, nu sunt integrați și am fi plecat la drum cu un semn de întrebare pentru cetățeni. Mi-am asumat eu aceste două poziții. În rest, totul a fost votat. Eu am procedat ultrademocratic și ultracorect. Acești indivizi au avut tupeul să-mi spună că eu am făcut de capul meu. Eu nici nu mi-am manifestat opțiunea la vot, ca să nu-i influențez. Ce pot eu să-mi reproșez?”, a declarat acesta.

Mai mult, Robu spune că scorul de la alegeri nu a fost o supriză, filiala de Timiş ştiind ce procente va obţine la alegeri în baza unor sondaje interne. „Eu am prezentat în ședință (n.r BPJ-ul de joi în care a demisionat) rezultatele unui sondaj intern, făcut pe 1.641 de oameni, făcut în perioada 27 octombrie – 8 decembrie. Acolo, cel mai bun scor dintre candidați îl avea Alina Gorghiu, 28%. Am luat 27%. Ceilalți erau sub, dar asta nu înseamnă că oamenii nu sunt valoroși. E foarte greu să intri în conștiința publică, e foarte greu. I-am susținut, îi vorbesc de bine în continuare pe toți candidații pe care i-am avut până la o probă contrarie. Deocamdată nu-i pot vorbi decât de bine și le-aș face în continuare campanie, dar scorul lor ăsta este. Premierul Cioloș avea, în Timișoara, 41%. Cum să nu fie greșită toată campania, în toată țara? Care este vina noastră? Toți ne-am tâmpit, în toată țara, în toate filialele? Peste tot scorul a fost slab. Am ridicat acest subiect la nivel național, dar asta este o problemă internă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.