Peste o mie de bolnavi din județele din vestul țării își vor petrece, în acest an, Crăciunul pe un pat de spital, la Timișoara, din cauza problemelor prea grave de sănătate pe care le au.
Conducerile celor două unități medicale mari din capitala Banatului, spitalul municipal și spitalul județean, au pregătit un meniu tradițional pentru acești pacienți, cu scopul de a le însenina un pic zilele de sărbătoare.
Astfel, la Spitalul Județean Timișoara, în Ajunul Crăciunului, la prânz, bolnavii care nu sunt la regim vor fi serviți cu sarmale cu mămăligă și supă de roșii sau de legume, iar la cină, cu mâncare de mazăre sau fasole verde cu kaizer, saloane și cozonac.
În prima zi de Crăciun, pacienții primesc la micul dejun cozonac și mandarine, la prânz – pulpă de porc cu cartofi și sos, iar la cină saloane și cozonac.
Luni, în a doua zi de Crăciun, bolnavii vor fi serviți cu varză cu carne de porc, la prânz, iar la cină cu cartofi franțuzești.
Și la Spitalul Municipal Timișoara a fost pregătit un meniu special de Crăciun. Astfel, duminică, 25 decembrie, la micul dejun porția de hrană constă în ceai, margarină și cârnați, la prânz – ciorbă de legume cu perișoare, sărmăluțe cu mămăligă și friptură din carne de porc, precum și cozonac, iar la cină, printre altele, primesc napolitane și portocale.
În a doua zi de Crăciun, bolnavii sunt serviți la prânz cu ciorbă țărănească de văcuță, piure de cartofi cu friptură din carne de porc și cozonac, iar la cină – cârnați, portocale, napolitane.