Spitalul Județean Timișoara, niciun leu de la Guvern pentru achiziționarea de aparatură...

Spitalul Județean Timișoara, niciun leu de la Guvern pentru achiziționarea de aparatură medicală în 2016. Cât de vechi este RMN-ul unității medicale

0
DISTRIBUIȚI
Spitalul Județean Timișoara are nevoie de un RMN performant.

Managerul Spitalului Județean Timișoara se plânge de faptul că, în acest an, nu a fost achiziționat niciun aparat medical cu bani de la Guvern. Asta în condițiile în care ar fi nevoie urgent de cel puțin de un RMN, pentru că cel vechi are peste 15 ani, iar în tot acest timp au fost realizate zeci de examinări. Pentru că este uzat, nu de puține ori RMN-ul s-a stricat.

Marius Craina spune că a făcut mai multe adrese către Ministerul Sănătății prin care solicita alocarea de fonduri pentru achiziționarea de aparatură medicală, dar nu a primit niciun răspuns.

“Avem un mare regret în ceea ce privește investițiile în aparatură medicală, pentru că în cursul anului 2016, spre deosebire de anul precedent, nu am avut nicio sumă alocată de către Ministerul Sănătății pentru achiziționareade aparatură medicală. Prima cerere de necesar de aparatură medicală înaintată către Ministerul Sănătății a fost în februarie 2016.


Din păcate, acea primă cerere a fost total neonorată. Am revenit apoi în luna septembrie, în luna octombrie și în luna noiembrie cu referate privind urgențele în ceea ce privește dotarea cu aparatură a spitalului județean, dar nu am primit niciun fel de aprobare, niciun fel de sumă de bani. Sunt câteva sectoare de-a dreptul dramatice din punctul de vedere al aparaturii medicale și chiar reprezintă un pericol în desfășurarea actului medical. Mă refer aici la cele de imagistică, mă refer la RMN-ul nostru care are peste 15 ani vechime și zeci de mii de examinări, care este depășit atât fizic cât și moral și care este o prioritate absolută pentru spitalul județean. De asemenea, mai avem nevoie și de alte aparate obligatorii și necesare”, spune Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara.

Craina l-a criticat pe ministrul Sănătății pentru faptul că este nevoie și de bani pentru ca în spitalele din România să se poată realiza medicină de performanță. “Ministerul Sănătății spunea că vrea acte medicale de calitate în spitale curate, iar asta înseamnă să aloci sume de bani pentru achiziționarea echipamentelor necesare. Nu poți să ceri medicină de performanță fără să intervii din punct de vedere financiar. Acesta este un mare of pe care-l avem, din păcate, la sfârșitul anului 2016”, a conchis directorul Spitalului Județean Timișoara.

În anul 2016, peste 50.000 de pacienți din vestul țării au trecut pragul Spitalului Județean Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.