Studenți din toată țara se adună la Timișoara pentru un eveniment inedit....

Studenți din toată țara se adună la Timișoara pentru un eveniment inedit. Vezi unde are loc Timprophonies 2016

0
DISTRIBUIȚI

improvizatie-teatrala

În perioada 5-7 decembrie, studenți de la mai multe universități din marile orașe ale României vor fi prezenți la Timișoara pentru a prezenta publicului improvizații teatrale în limba franceză, sub genericul „Timprophonies 2016”.

Printre cei 27 de participanți se numără și șase lectori de limba franceză care vor participa la această manifestare de artă a teatrului de improvizație. Luni, 5 decembrie, la ora 18.00, Universitatea de Vest va găzdui prezentarea improvizației teatrale care va fi animată de cei doi actori-regizori Nathalie Ducasse și Lionel Lainard, iar în 7 decembrie, la aceeași oră, la Institutul Francez va avea loc spectacolul de improvizație. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

În zilele de 7, 8 și 9 decembrie, de la ora 19.00, Sala 2 a teatrului național va găzdui trei reprezentații ale spectacolului “Sales gosses” (Copii răi) de Mihaela Michailov, în regia lui Michel Didym și interpretarea actorilor și muzicienilor Alexandra Castellon, Phillipe Thibauld, Jérôme Boivin și Jérémy Ferry.


Spectacolul este o coproducție realizată de Centre Dramatique National Nancy-Lorraine, La Manufacture și Teatrul Național Timișoara și a fost selectat în secțiunea FDR a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, ediția 2016. Spectacolul citește, prin ochii unei fetițe, cu inocență și duioșie dar deopotrivă cu cruzime și umor, aspecte legate de violența în școală și efectele distructive ale mediatizării acesteia pe rețelele de socializare, un subiect extrem de fierbinte al societății contemporane. Reprezentația va avea loc în limba franceză, cu supratitrare în limba română, iar biletele se pot procura până duminică, la agențiile teatrului național sau online.

Începând din 14 ianuarie, Institutul Francez va relua o nouă sesiune de cursuri de limba franceză pentru copii și adolescenți sau publicul larg, precum și cursuri intensive, individuale, specializate pentru mediul de business sau cursuri de franceză medicală, înscrierile urmând să aibă loc în perioada 5-16 decembrie. Totodată, Institutul Francez, în parteneriat cu Centrul Cultural German, pune la dispoziția celor interesați cardul CULTURAplus, care oferă acces la bibliotecile celor două instituții și o serie de beneficii și reduceri de până la 50% la cei peste 45 de parteneri ai cardului, printre care filarmonica, teatrele, mai multe librării, cluburi educative și sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.