Studenții timișoreni i-au scris lui Moș “EduCrăciun”: “Să nu mai învățăm toate...

Studenții timișoreni i-au scris lui Moș “EduCrăciun”: “Să nu mai învățăm toate prostiile”. Vezi ce răsplată au primit

1
DISTRIBUIȚI
Studenții timișoreni i-au scris lui "Moș EduCraciun".
Studenții timișoreni i-au scris lui „Moș EduCraciun”.

Zeci de studenți din Timișoara s-au mobilizat și în acest an și i-au scris lui “Moș EduCrăciun”. Dacă la prima ediție a evenimentului, organizată anul trecut, tinerii de la Universitatea de Vest din Timișoara s-au plâns de problemele cu care se confruntă, de data aceasta studenții au fost încurajați să vină și cu soluții.

Potrivit reprezentanților Minds Hub, un laborator creat pentru studenții cu idei, sistemul educațional are cel puțin cinci probleme majore: curricula de învățare nu este de actualitate, studenții nu învață suficiente lucruri practice la facultate, companiile nu se implică suficient, tinerii nu beneficiază de suficiente locuri de practică, iar modul de predare este învechit. „EduCrăciun este despre tine, despre noi. Ne dorim să arătăm că avem un cuvânt de spus, și întrucât știm cu toții că unde-s mulți, puterea crește, credem că împreună vom reuși”, transmite Minds Hub.

Studenții au fost încurajați să găsească soluții la cel puțin una dintre probleme, fiind create standuri EduCrăciun în mai toate facultățile universității timișorene. Trei tineri care strâng cele mai multe like-uri la soluția lor cu privire la problemele sistemului educațional vor fi recompensați cu premii precum o tabletă, o pereche de căști sau o boxă portabilă.

“Mi-aș dori să nu mai învățăm toate prostiile și profesorii să fie mai indulgenți”, a scris un student. „Părerea mea este că în facultate ar trebui să se pună accentul pe ce este esențial ce te ajută! Curricula ar trebui să fie înnoită prin actualizarea ei cu date noi.Modul de predare ar trebui să fie interactiv cu studenți,ei în timpul orelor să fie întrebați anumite lucruri care țin de oră și să fie scoși la tablă sau puși să lucreze în echipe.


Facultățile ar trebui să aibă parteneriate în care studenții să facă practică în domeniul în care ar vrea să lucreze și să fie recrutați din primii ani de facultate! Companiile ar trebui să facă proiecte de voluntariat pentru studenți ca sa vadă de ceea ce au nevoie și sondaje de opinie ca și acesta”, crede un alt student timișorean.

O altă studentă crede că pentru a fi schimbat modul de predare, trebuie schimbată mentalitatea profesorilor, iar un student consideră că este nevoie de profesori mai tineri. Proiectul „EduCrăciun”, s-a terminat ieri, iar în aceste zile vor fi premiați trei dintre studenți.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie schimbata curricula, mediul economic sa vina cu propuneri adaptate pentru piata muncii dar si studentii sa-si schimbe modul de invatare. Nu invata suficiente lucruri practice pentru ca la majoritatea disciplinelor exista parte aplicativa doar seminarul, fara laborator si/sau proiect. Proiectele de semestru ar putea fi individuale sau in echipa cazul celor mai complexe. Astfel studentul mai intra in biblioteca, mai consulta o revista de specialitate, nu sta in pat si copiaza totul de pe site-uri de doi bani!
    Cat despre indulgenta profesorilor cat sa mai coboare si asa unii frecventeaza facultatea din an in paste poate pentru ca … nu gasesc loc de parcare pentru masina.
    Nivelul de pregatire de astazi al multor studenti nu le permite sa se angajeze nici macar ca maturatori stradali pentru semintele scuipate de colegii lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.