Subprefectul de Timiş Zoltan Marossy, DEMIS de Guvern în urma declaraţiilor făcute...

Subprefectul de Timiş Zoltan Marossy, DEMIS de Guvern în urma declaraţiilor făcute la emisiunea PRESSALERT LIVE. Vezi ce a spus despre autonomie

3
DISTRIBUIȚI
Zoltan Marossy
Zoltan Marossy

Subprefectul de Timiş, Zoltan Marossy, a fost demis, astăzi, de guvernul Cioloş, după ce a făcut o serie de afirmaţii cu privire la autonomie, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Hârtia oficială nu a ajuns încă la Prefectura Timiş, însă subprefectul a primit deja un telefon de la minister prin care a fost anunţat că va trebui să părăsească postul. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al guvernului, Liviu Iolu, pentru hotnews.ro. Marossy a fost numit subprefect înainte de alegeri, după ce fostul subprefect, Eugen Dogariu, a demisionat din funcţie pentru a candida pentru un loc de senator din partea PSD Timiş.

Despre problema autonomiei cerută în anumite zone din România, Marossy a precizat că unele persoane nu cunosc noțiunile despre care vorbesc.


„Ei nu fac clar diferența… Teritoriile integrate în România de la 100 minus doi ani sunt la ora aceasta totalmente integrate în statul național român. În Constituție acea sintagmă e eronată (n.r. – stat național unitar), deoarece îi exclude pe toți ceilalți care nu sunt etnici români. În partea mai de vest a Europei acel «nationality» nu înseamnă cetățenie, ci etnicitate, ori aici când s-a făcut constituția nu s-a făcut această diferență și s-a preluat sintagma ad literam care ultima dată a fost în constituția lui Mussolini, ceea ce nu e foarte OK”, a precizat Marossy.

Iată, mai jos, textul comunicatului Ministerului Afacerilor Interne prin care este anunțată înlăturarea lui Marossy din funcție:

„Potrivit Constituției prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local.

Prefectul și subprefectul fac parte din categoria înalților funcționari publici iar la numirea în funcție depun un jurământ prin care se angajează să respecte inclusiv Constituția, nu să o interpreteze.

Le-am cerut tuturor prefecților și subprefecților să își exercite funcția respectând Constituția și legile țării și să fie echidistanți, imparțiali și onești.

În urma declarațiilor publice făcute de către subprefectul județului Timiș, Guvernul a decis astăzi, la propunerea ministrului afacerilor interne, să adopte Hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect a județului Timiș de către domnul Marossy Zoltan Gheorghe.”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.