Terapie cu ajutorul câinilor sau al cailor pentru zeci de copii cu...

Terapie cu ajutorul câinilor sau al cailor pentru zeci de copii cu deficiențe dintr-un centru de plasament din Timișoara. Ce alte proiecte au primit finanțare

0
DISTRIBUIȚI

terapia cu cai

Zeci de copii cu nevoi speciale din Timiș vor avea mai multe șanse de a se recupera datorită unei companii care a finanțat, pentru anul 2017, proiectele a patru ONG-uri din județ.

Fiecare asociație a primit aproximativ 15.000 lei pentru a desfășura proiecte de terapie emoțională și prin artă în 2017, care pot face minuni pentru micuți cu deficiențe.

Prima dintre aceste ONG-uri este Asociația HorsEmotion din Timișoara care, prin proiectul „Prietenii mei blănoși”, dorește să ajute 30 de copii cu deficiențe dintr-un centru de plasament prin ședințe de terapie cu ajutorul cailor, prin activități terapeutice asistate de câini și recreative în aer liber.

De asemenea, Asociația „Corabia Prieteniei” din Timișoara va implementa proiectul „Fantezie, bucurie și culoare – ateliere de terapie prin joc și dramaterapie”, care se adresează copiilor cu tulburări de dezvoltare a limbajului și comunicării.

Totodată, Asociația Învățăm cu Pictograme, prin intermediul atelierelor de dezvoltare emoțională, va ajuta 15 copii cu autism și alte tulburări de dezvoltare, iar Asociația Română pentru Studiu și Intervenție în Traumă, tot din Timișoara, va ajuta 20 de copii traumatizați, în cadrul proiectului “Emoțiile fac parte din mine – nu mă mai tem”.

La nivel național, Fundația pentru Comunitate va sprijini cu 300.000 de lei 19 ONG-uri care vor desfășura proiecte de terapie emoțională și prin artă.


În total, vor beneficia de aceste proiecte peste 870 de copii și adolescenți cu deficiențe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Proiectele câștigătoare vor fi implementate în perioada decembrie 2016 – august 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.