FR Rugby le-a pedepsit pe Timișoara Saracens și ”U” Cluj pentru meciul...

FR Rugby le-a pedepsit pe Timișoara Saracens și ”U” Cluj pentru meciul nedisputat din Cupa Regelui. Vezi decizia Departamentului de Competiții

0
DISTRIBUIȚI

saracens-olimpia-6

Meciul de clasament dintre Timișoara Saracens și Universitatea Cluj, care trebuia să aibă loc în urmă cu două săptămâni, nu a fost amânat din cauza stării terenului. FR Rugby a decis ca ambele echipe să piardă jocul din Cupa Regelui cu 5-0 (la masa verde) deoarece din raportul arbitrului reiese că meciul se putea disputa iar decizia de a nu juca a fost luată de ardeleni și bănățeni.

Partida trebuia să înceapă inițial la ora 11.00, în 30 noiembrie, dar inițial, din cauza stării gazonului din Ronaț, a fost amânată pentru ora 12.


Departamentul de Competiții al FRR arată practică că cele două echipe au decis de capul lor să nu joace.

”Conform raportului suplimentar al arbitrului referitor la condițiile de joc acesta a menționat că terenul era practicabil și partida se putea disputa la 12:00. Datorită deciziei ambelor echipe de a nu disputa meciuri pentru a nu-și pune în pericol sănătatea fizică (terenul era încă înghețat), Departamentul de Competiții al Federației Române de Rugby a decis că ambele echipe au pierdut meciul cu scorul de 5-0, fără a pierde punct bonus în clasament sau vreo sancțiune pecuniară”, se arată într-un comunicat al timișorenilor.

Eliminată în semifinalele Cupei Regelui, Timișoara Saracens a mai jucat totuși un meci de clasament cu Poli Iași, în deplasare, câștigat cu 16-3. Campioana României își încheie socotelile cu anul 2016 printr-un meci în deplasare în Challenge Cup, sâmbătă (ora 17), pe terenul celor de la Harlequins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.