Timișorenii cumpără tot mai multe apartamente noi. Vezi cât de mult a...

Timișorenii cumpără tot mai multe apartamente noi. Vezi cât de mult a crescut, în ultimii ani, piața locuințelor nou-construite

0
DISTRIBUIȚI

cladiri imobiliare timisoara (6)

Interesul pentru achiziția de apartamente a avut în ultimii patru ani o traiectorie general crescătoare în toate marile orașe ale țării. Cele mai semnificative majorări ale cererii au fost consemnate pe segmentul locuințelor nou-construite, în orașe precum Timișoara triplându-se, fapt ce dovedește ascensiunea rapidă a pieței noi, care a ajuns să o depășească ca popularitate pe cea veche.


Specialiștii de la imobiliare.ro, care au analizat piața, menționează că, pe fondul provocărilor în materie de finanțare, ritmul de creștere a cererii de locuințe a încetinit vizibil în 2016, acest indicator înregistrând, în unele cazuri, chiar ușoare scăderi.

În orașul de pe Bega, căutările potențialilor cumpărători pe segmentul apartamentelor au crescut constant din 2012 până în prezent, atât pe segmentul nou, cât și pe cel vechi – cel dintâi a consemnat însă un avans mai mare, respectiv 344%, față de 216%. Cele mai semnificative majorări ale interesului pentru apartamentele noi au avut loc în anii 2015 (91%) și 2013 (61%), în vreme ce 2016 a adus un plus de doar 4%. Pe segmentul vechi, cel mai mare salt, de 85%, a avut loc în anul 2013; anul acesta însă cererea a crescut cu doar 17% (față de 37% în 2015).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.