Timișorenii, încurajați să recicleze: o tuia în ghiveci pentru fiecare zece PET-uri...

Timișorenii, încurajați să recicleze: o tuia în ghiveci pentru fiecare zece PET-uri colectate. Vezi unde și când poți face schimbul

0
DISTRIBUIȚI

tuia

La Timișoara se desfășoară un proiect de educație ecologică în premieră. Astfel, locuitorii din capitala Banatului sunt încurajați de către Asociația ECO CLUB Timișoara să colecteze PET-uri, iar în schimb primesc o tuia gratuit.

Acțiunea are loc duminică, 18 decembrie, între orele 11.00 – 15.00, în Piața Libertății, unde se va oferi la schimb o tuia în ghiveci pentru zece PET-uri aplatizate.


În total, vor fi dăruite 1.000 de tuia, ce pot fi plantate în gospodărie, în fața blocului sau în curtea școlii. Potrivit organizatorilor, proiectul este adresat tuturor categoriilor de vârstă.

“Numărul de puieţi tuia oferiţi unei persoane creşte progresiv pe baza numărului de PET-uri colectate şi aduse. DJ Sean Norvis este prezent la acest eveniment și va încălzi atmosfera pe durata evenimentului. Pentru a crea o comunitate virtuala a puieţilor de tuia plantaţi, toți beneficiarii sunt rugați să trimită o poză cu arbustul plantat la adresa de email: flexecofair@yahoo.com, sau să încarce poza pe pagina de facebook ECO CLUB Timişoara. În final se va constitui atât o comunitate fizică a celor 1000 de arbuști tuia cât și una virtuală”, transmite Asociația ECO CLUB Timișoara.

Acțiunea se numește “Flex Eco Fair” şi are drept scop încurajarea şi stimularea comportamentului de a colecta selectiv deşeurile de plastic şi cel de a planta puieţi, arbuşti tuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.