Tunuri, TAB-uri și soldați pe stradă, elicoptere pe cer: super-paradă militară de...

Tunuri, TAB-uri și soldați pe stradă, elicoptere pe cer: super-paradă militară de 1 Decembrie, la Timişoara. Vezi programul complet de astăzi GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1469685163">

timisoara-1-decembrie-17

Un spectacol de neuitat, de asta au avut parte mii de timişoreni care astăzi, au înfruntat frigul de afară pentru a lua parte la parada militară organizată în faţa Consiliului Judeţean Timiş, pentru celebrarea Zilei Naţionale a României.

Ceremonia a început în jurul orei 10.45 odată cu sosirea oficialităților și s-a încheiat cu cea mai frumoasă paradă militară organizată vreodată în Timişoara. Au defilat prin faţa sutelor de oameni strânşi în faţa Palatului Administrativ detaşamente ale Ministerului Apărării Naționale (MAPN), ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ale Serviciului Român de Informații (SRI), ale Penitenciarului Timișoara și ale Direcției Poliției Locale a Municipiului Timișoara. Spectatorii au fost încâtați să vadă TAB-uri, tunuri, autospeciale de intervenție, dar și două elicoptere care au survolat parada. Pe durata întregii defilări, fanfara Brigăzii 18 Infanterie Banat a susţinut un recital, iar manifestările s-au încheiat în jurul orei 12.00.

timisoara-1-decembrie-25

Spre deosebire de anii trecuţi, de această dată oficialităţile nu au susţinut discursuri. După paradă, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că „de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, îmi face plăcere să urez tuturor timişorenilor, tuturor cetăţenilor României la mulţi ani, sănătate, prosperitate şi cât mai multe succese aici în patria noastră comună, România”. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, a fost de părere că „Chiar apreciez că a fost foarte multă lume faţă de ultimii ani. E un lucru important, cred eu. Dincolo de semnificaţia istorică, trebuie să trecem peste această semnificaţie. Mai mult decât atât, 1 Decembrie înseamnă unirea românilor dincolo de chestiunile care e normal să ne despartă ca opinii, dincolo de tot ceea ce înseamnă fiecare individ în parte. E o zi în care trebuie să trecem peste tot ceea ce poate ne desparte şi să ne unească în scopuri comune”. La paradă a fost prezent şi Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

Programul special de 1 Decembrie continuă de la ora 17.00, cu un spectacol de deschidere a Târgului de Crăciun susținut de Orchestra „Timișoara Big Band” Piața Victoriei şi continuă de la 17.30 cu aprinderea iluminatului festiv de sărbători. La ora 18.00 va avea loc Hora Unirii, spectacol folcloric Ansamblul „Timișul” cu participarea soliștilor Andreea Aleușan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, Petrică Moise, Petrică Miulescu Irimică, iar Piața Victoriei va găzdui, începând cu ora 19.00 concerte Clar Band, Raluka și Delia, finalul apoteotic fiind un foc de artificii, la ora 22.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.