Un nou pericol la graniţă, pe lângă migranţi: focar de gripă aviară,...

Un nou pericol la graniţă, pe lângă migranţi: focar de gripă aviară, la doar doi kilometri de România. Ce măsuri iau autorităţile

0
DISTRIBUIȚI

gripa-aviara

Pericol la graniţa judeţului Timiş. Dacă ştirile cu migranţi prinşi în ipostaze care mai de care mai inedite încercând să ajungă în Germania au devenit deja un subiect tratat zilnic,acum un nou pricol paşte Timişul. Este vorba despre gripa aviară, epidemie care a apărut ajuns la Kubekhaza, în Ungaria, localitate de graniță, la doar doi kilometri de Beba Veche. Autorităţile au impus controale, iar vestea bună este că deocamdată în judeţul nostru nu au fost depistate cazuri de gripă aviară.

„S-au făcut investigații clinice la păsările din zonă.


Nu avem până în momentul acesta nicio suspiciune în județul Timiș. În continuare vom supraveghea acea zonă. În funcție de evoluția situației vom lua măsurile care se impun. (…) Este o tulpină care dă probleme deosebite unde apare. E vorba de o formă aflată la doi kilometri în linie dreaptă de localitatea Beba Veche. Ne-am deplasat în zonă și de două zile facem controale în gospodăriile populației. Am luat legătura cu autoritățile locale și județene și până în prezent nu sunt probleme deosebite. În România și județul Timiș nu evoluează gripa aviară, dar este în Ungaria ”, a declarat Adrian Popa, director al Direcției de de Sănătate Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.