UTIL Atenţie la bancomate! Puteţi rămâne cu conturile goale, fără să vă...

UTIL Atenţie la bancomate! Puteţi rămâne cu conturile goale, fără să vă daţi seama

0
DISTRIBUIȚI

Dacă alegeţi să vă ţinţi banii pe card şi nu în portmoneu, asta nu înseamnă că sunt neaparat în siguranţă. Hoţii au găsit soluţii deştepte pentru a vă goli conturile fără să vă daţi seama. Aceştia folosesc dispozitive de citire a datelor dar şi tastaturi false, cu ajutorul cărora vă fură datele necesare clonării cardurilor cu care ulterior, golesc conturile.

Principala metodă prin care tâlharii acţionează la bancomate se numeşte skimming. Aceasta constă în instalarea de dispozitive la ATM-uri sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit.


Grav este faptul că escrocheria nu poate fi depistată cu uşurinţă. Meniul bancomatului poate fi identic cu unul original. Victima, după ce îşi introduce cardul în bancomat, selectează limba de utilizare, introduce codul de securitate şi optează, apoi, pentru extragerea de bani. În acel moment, pe ecran apare mesajul că tranzacţia nu poate avea loc din motive tehnice. In tot acest timp, cu ajutorul computerului, datele privind contul şi codul de securitate ale cardului pot fi copiate şi memorate. Fără să bănuiască ce se întâmplă, „clientul” recuperează cardul şi plecă în căutarea unui alt bancomat. Hoţii pot folosi datele astfel obţinute pentru a „clona” cardurile victimelor.

Pentru a evita să deveniţi victimă sigură, poliţiştii vă recomandă să nu permiteți ca cineva să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceți PIN-ul. În plus, acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar. Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reținerea codului PIN introdus. Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde. Un alt indiciu ca tastatura este falsa este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.