Zeci de marocani și irakieni ascunși într-o cisternă, inclusiv copii, descoperiți la...

Zeci de marocani și irakieni ascunși într-o cisternă, inclusiv copii, descoperiți la granița de vest. Vezi ce vârstă are cel mai tânăr migrant

0
DISTRIBUIȚI

migranti-cisterna-1

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand, în județul Arad, au depistat aseară, aproape de miezul nopții, nu mai puțin de 42 de cetăţeni din Irak şi Maroc, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunşi într-o cisternă.

Conform comunicatului Poliției de Frontieră, „în data de 7 decembrie, în jurul orei 23.00, la P.T.F Vărşand, judeţul Arad s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Viorel B., în vârstă de 48 de ani, domiciliat în judeţul Sălaj, care conducea un automarfar cu semiremorcă tip cisternă, înmatriculate în România, fără încărcătură.


Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care în cisternă au fost descoperite, ascunse, 42 de persoane, 14 bărbaţi, 10 femei şi 18 copii”.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt 41 de cetăţeni irakieni şi 1 marocan, 24 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani şi 18 minori, cel mai tânăr având numai 2 luni, toţi solicitanţi de azil în România.

migranti-cisterna

Migranţii sunt cercetaţi în prezent de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul român pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.