Zoltan Marossy se apără după ce a fost schimbat din funcția de...

Zoltan Marossy se apără după ce a fost schimbat din funcția de subprefect pentru declarațiile făcute la PRESSALERT LIVE: „Ceea ce am spus eu este corect”. Ce regretă

0
DISTRIBUIȚI

Zoltan Marossy

Zoltan Marossy, subprefectul de Timiș care a fost schimbat din funcție, ieri, de către guvernul Cioloș după ce a declarat, la PRESSALERT LIVE, că sintagma „stat național unitar” este eronată, se apără și spune că ce a afirmat este corect. „Este vorba de scoaterea unei fraze sau două dintr-o discuție de 55 de minute, unde subiectul nu era acesta. Altfel, ceea ce am spus eu este corect, pentru că orice lucru făcut de om poate fi îmbunătățit. Nu am spus altceva, decât faptul că se poate îmbunătăți. Nu ar fi corect nici să comentez, nici să contest această decizie”, a precizat Zoltan Marossy, astăzi.

Fostul subprefect de Timiș spune că regretă un singur lucru.


Și anume, faptul că Guvernul și-a pierdut încrederea în el. „Nu comentez decizia Guvernului, pentru că prefectul și subprefectul sunt oamenii de încredere ai fiecărui Guvern și, ca atare, Guvernul numește și schimbă prefectul/subprefectul în așa fel încât să fie sigur că are oameni care fac ceea ce și-a propus Guvernul. Mie îmi pare foarte rău că și-au pierdut încrederea în mine, dar atât”, a mai adăugat Marossy.

Vă reamintim faptul că subprefectul de Timiș a fost schimbat din funcție, ieri, de către premierul Cioloș, după ce a făcut o serie de afirmații cu privire la autonomie, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, miercuri seara. Despre problema autonomiei cerută în anumite zone din România, Marossy a precizat că unele persoane nu cunosc noțiunile despre care vorbesc.

„Ei nu fac clar diferența… Teritoriile integrate în România de la 100 minus doi ani sunt la ora aceasta totalmente integrate în statul național român. În Constituție acea sintagmă e eronată (n.r. – stat național unitar), deoarece îi exclude pe toți ceilalți care nu sunt etnici români. În partea mai de vest a Europei acel «nationality» nu înseamnă cetățenie, ci etnicitate, ori aici când s-a făcut constituția nu s-a făcut această diferență și s-a preluat sintagma ad literam care ultima dată a fost în constituția lui Mussolini, ceea ce nu e foarte OK”, a declarat Marossy, la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.