2016, anul în care Alin Popoviciu şi-a demonstrat puterea în PNL Timiş....

2016, anul în care Alin Popoviciu şi-a demonstrat puterea în PNL Timiş. Vezi cele mai importante momente

0
DISTRIBUIȚI

lansare candidati pnl timis 2016 3 alin popoviciu

La începutului lui 2016 atât PNL cât şi PSD anunţau criterii de integritate pe care candidaţii lor la alegerile parlamentare şi locale vor trebui să le respecte. În Timiş, lista de criterii a PNL a rămas la stadiul de ideal, căci, la cererea liderului Nicolae Robu, alegerea candidaţilor pentru alegerile locale s-a făcut un baza unui proces democratic în care doritorii au fost evaluaţi în funcţie de mai multe criterii.

Cuvântul meritocraţie a fost dus în derizoriu cu doar câteva zile înainte de finalizarea listei cu candidaţi pentru alegerile locale. Motivul? Deputatul Alin Popoviciu decidea că deși termenul de înscriere a expirat, ar fi cazul să intre și el în cursa pentru un mandat de consilier județean. Și nu oricum, ci cu dorința de a fi desemnat președinte al CJ Timiș în cazul în care liberalii ar fi câștigat alegerile pe judeţ.


Cu toate că este cercetat de DNA în dosarul închirierii spațiilor de la Aeroportul Timișoara, Popoviciu a trecut cu brio etapele de selecție ale PNL Timiș, ba chiar a ajuns în fruntea listei.

A urmat o campanie electorală de aproape o lună de zile în care oamenii nu au uitat că Robu, candidatul PNL la Primăria Timișoara și Popoviciu, candidatul la CJ Timiș au fost dușmani. Așa că, a curs cu filmulețe din scandalul SMS-urilor în care Nicolae Robu îl făcea pe Popoviciu „nemernic” și „nesimțit”. Cireașa de pe tort a fost filmarea de la o reuniune electorală în cadrul căreia Popoviciu îl numea pe Robu „Făt-Frumos de Timișoara”.

Cu Popoviciu candidat la CJ Timiș, PNL a obținut doar 14 mandate de consilier județean și a sfârșit prin a pierde șefia CJ Timiș. Majoritatea a fost făcută de PSD, ALDE și PMP, cu toate că în numele PNL Timiș a purtat negocieri Gheorghe Falcă, primarul Aradului. La primul plen al CJ Timiș, Alin Popoviciu nici măcar nu și-a făcut apariția pentru a-și admite înfrângerea, cedându-i locul său Sorinei Ciurlea, șefa OFL Timiș.

Însă, contrar a ceea ce au crezut mulți alegători și adversari politici, cariera politică a lui Popoviciu este departe de a se fi încheiat. După ce nu a putut candida pentru un nou mandat de deputat la alegerile din 11 decembrie din cauza problemelor de imagine, Popoviciu a fost numit de Nicolae Robu secretar general al PNL Timiș. Cu toate că s-a implicat în campania electorală, Popoviciu a fost parte a unui nou eșec pentru PNL, filiala județeană pierzând în fața PSD și la alegerile parlamentare. Merită spus că Alin Popoviciu nu și-a depus mandatul de secretar, dar şi că acesta a fost reevaluat de Nicolae Robu, care a ajuns să îl considere un om bun şi harnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.