ACS Poli, învingătoare la limită în fața divizionarei C CSM Școlar Reșița....

ACS Poli, învingătoare la limită în fața divizionarei C CSM Școlar Reșița. Ce jucători au intrat în colimatorul antrenorului Ionuț Popa GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Josip Fucek, al doilea meci bun la noua echipă

Formația timișoreană din Liga I a disputat azi al treilea amical al iernii. ACS Poli s-a impus cu 2-1 în fața celor de la CSM Școlar Reșița, locul 2 în C4. Oaspeții au condus la pauză iar tehnicianul Ionuț Popa a luat foc la adresa jucătorilor tineri folosiți în prima repriză. Partea a doua a fost dominată complet de gazde iar golurile lui Alin Șeroni și Alex Popovici au șters impresiile negative.

ACS Poli a început ezitant partida cu gruparea reșițeană. În minutul 17 Flavius Costescu a deschis scorul pentru CSM Școlar cu o reluare din careu. Mai mult, reșițenii au avut alte două șanse uriașe de a-și mări avantajul, pe contre, prin Muselin și prin același Costescu. De partea cealaltă, gazdele s-au apropiat timid de buturile lui Zimmermann, tinerii timișoreni nu au avut impactul dorit. Popa a și fost nevoit să schimbe doi titulari, Scutaru și Vasi reaccidentându-se. Aparent nu e vorba de accidentări grave. Dar numărul loviților a crescut simțitor.

Repriza secundă, în schimb, s-a jucat doar în careul reșițean. ACS Poli a egalat după o oră de joc. Singura pată a fost că reușita a venit în urma unui corner dictat greșit de un tânăr ”asistent”. Mai devreme Croitoru se răstise la acesta pentru o decizie. În fine, execuția lui Fucek din colțul terenului a fost ideală pentru lovitura de cap a lui Șeroni. Cărășenii păreau să reziste apoi asaltului. Pedro nu a fost în apele sale și a reintrat Popovici, cel care avea să reia în plasă cu un minut înainte de final. Tot din centrarea unui croat, Novak din acțiune de această dată.

ACS Poli rămâne cu rezultate pozitive în teste, dar suferă la capitolul efectiv. Ionuț Popa a anunțat că va cere ungurilor de la Balmazujvaros, adversarul din Ungaria de peste două zile, scurtarea reprizelor – stabilite inițial la câte 70 de minute.

ACS Poli Timișoara: Straton – Haruț, Scutaru (Morariu), Fridrich, Novak – Pădurariu, Vasi (Croitoru) – Mailat, Bârnoi, Doman – Popovici (prima repriză). Smaranda (Curileac) – B. Străuț, Cânu, Șeroni, Neagu (Novak) – Soljic, Artean – Bărbuț, Croitoru, Fucek – Pedro Henrique (Popovici) (repriza secundă). Antrenor: Ionuț Popa.

CSM Școlar Reșița: Zimmermann – B. Szijj, Banac, V. Opriș, Liuba, F. Costescu, Breșneni, Poiană, Muselin, Bloju, Himcinschi. Au mai intrat: Petruț – Săndescu, Doda, Toțu, Negrei, M. Călin, Fl. Călin, Al. Maria, Negoescu. Antrenor: Leo Doană.

Furios pe tineri

Ionuț Popa a părut azi că și-a pierdut răbdarea cu tinerii.


După episodul cu Sebișul, în care i-a cerut lui Bârnoi să iasă de pe teren, tehnicianul lui ACS Poli a anunțat tratament ”special” pentru cei care au evoluat modest în prima repriză cu Reșița. ”Sunt oarecum mulțumit. Nu sunt mulțumit de jucătorii tineri care au evoluat în prima repriză. Care au antrenament în continuare, până la 6. După o oră mă duc să-i iau, am un exercițiu frumos, astfel încât să fie bine pregătiți. Au arătat că nu sunt în stare să răspundă încrederii mele. Eu am venit în vară și am băgat șapte-opt jucători tineri și ei au impresia că împreună cu impresarii lor sunt fotbaliști. Eu o să-i fac fotbaliști. Au mâine un antrenament complex. În scurt timp ori se lasă de fotbal ori se fac fotbaliști. Ei solicită prin impresari, aceștia dau telefon, că joacă puțin, nu pe mine m-au sunat. Că mai bine să plece, o să vorbesc cu conducerea să le dea la câțiva drumul să joace”, a declarat Ionuț Popa.

”În partea a doua echipa adversă a dus jocul cât a dus, spre lauda ei. Cei din repriza a doua, 8-9 au dovedit că pot fi titulari. Sunt mulțumit de achiziții, sunt jucători cu personalitate, care au venit imediat, s-au integrat, din punct de vedere al pregătirii cred că Fucek mai are de rezolvat unele lucruri, dar într-o săptămână va fi pus la punct”, a mai spus Popa.

Legat de accidentați. ACS Poli îi are în acest moment loviți pe Scutaru, Bocșan, Drăghici, Poparadu și Vasi. Popa l-ar vrea pe primul neapărat în teren cu Gaz Metan. ”Suntem cu probleme mari… Nu pot să spun acum, dar Scutaru nu poate lipsi din echipă, vom vedea mâine situația lui”, a adăugat Popa.

1 COMENTARIU

  1. Scuti e lovit cam de 2(doi) ani, joaca cam 30% din meciuri. nu sint bani pentru un fundas ca lumea care joaca meci de meci? chiar daca ar fi croat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.