ACS Poli mai are de așteptat după verdictul TAS în cazul depunctării...

ACS Poli mai are de așteptat după verdictul TAS în cazul depunctării de -8. Reacția conducerii clubului de fotbal la problemele cu arena ”Dan Păltinișanu”

0
DISTRIBUIȚI
Sorin Drăgoi

Deși a trecut aproape o săptămână de când cazul depunctării lui ACS Poli pentru neîndeplinirea baremului în Liga I s-a judecat la Tribunalul pentru Arbtraj Sportiv, timișorenii mai trebuie să aștepte pentru aflarea verdictului. Elvețienii i-au anunțat că răspunsul oficial va fi oferit abia în luna martie. Conducerea clubului, prin vocea președintelui Sorin Drăgoi, era foarte optimistă și încă este în privința anulării penalizării de -8 puncte dintre cele -14 cu care clubul a început sezonul.

”În 12 s-a judecat, au fost prezenți trei de la Ligă, de la FRF, am avut avocații care ne reprezintă acolo. A rămas că hotărârea și pronunțarea va fi cel târziu pe 4 martie, am cerut dacă se poate să ne comunice mai repede, am fi vrut pe 4 februarie. Ne-au spus să încercăm peste două-trei săptămâni, să revenim cu un telefon acolo”, a declarat Sorin Drăgoi. Acesta a precizat că avocații i-au cerut să nu mai vorbească de procentul de 99% anunțat ca sigur pentru un răspuns pozitiv de la TAS. Cei de la FRF ”se pot folosi: uite că ei știau că o să câștige”, a fost explicația.

LPF a atenționat clubul pentru condițiile de la ”Dan Păltinișanu”

Nu mai e niciun secret că principalul stadion al Timișoarei este depășit din multe puncte de vedere. Oficialul lui ACS Poli s-a referit și la discuția recentă legată de instalația de încălzire incompletă, una pentru care clubul a achitat 70.000 de euro. Acesta susține că s-a adus meci de meci un generator la meciurile din Liga I. ”Instalația e plătită de club și acolo lipsește un generator, noi la fiecare meci aduceam un generator. Nouă ne cerea LPF și FRF să avem generator, noi îl duceam după meci înapoi. Am avut la fiecare meci… Racordul la curent trebuie să-l facă proprietarul stadionului. De ce mă întrebați pe mine de ce nu-l face? Noi așa am știut, fie să-și mărească instalația de putere, fie să aducă generator”, a precizat Drăgoi.

”Bineînțeles că va funcționa.


Ea a funcționat și acum, doar că după mine aș fi pornit-o mai devreme, a ajuns de abia vineri de la București. Aici în zonă e unul singur, de la Enel, ei nu au vrut, au adus de la București”, a spus președintele lui ACS Poli cu referire la ”pățania” clubului de rugby.

Drăgoi susține că a propus un ”troc” CJT-ului: ”Că nu plecăm cu instalația de acolo. Să facem o înțelgere, CJT ne taie nouă facturi de chirie, am plătit, mai sunt de plătit, am zis, nu vreți să facem compensație? Să taie din facturi și noi să le dăm instalația. Noi am făcut-o ca să nu jucăm la Cluj”.

Nu doar starea generală a stadionului e sub standard. ”Noi am primit o hârtie de la Ligă, plouă în cabina de transmisie, nu există wireless.. Lucruri pe care CJT le-a rezolvat la ultimul meci. Noi le-am explicat Ligii, că ne-a atenționat, că nu e vina noastră. Din moment ce percepi o chirie asigurați și condiții. Am discutat de mult (cu CJT)… au spus că trebuie găsit cadru legal…”, a precizat Drăgoi. De altfel, ”Marele oval” suferă și la alte capitole. Timp de mai bine de trei luni sala de conferințe e practic ca o mică hală înghețată, cu un singur aparat de aer condiționat îndreptat spre podiumul unde stau oficialii.

Venituri mai mici plus ”coșmarul” Sarmov

Directorul de marketing al clubului, Radu Birlică susține că clubul a adunat în continuare mulți sponsori. ”Suntem pe locul 8 în Liga I ca rating. Concurăm cu Dinamo la sponsorizări”, a spus acesta. În schimb, ACS Poli a suferit la capitolul venituri și din cauza micșorării veniturilor din drepturile TV. Drăgoi a explicat că în semestrul 2 al anului 2016 clubul a primit 1.077.000 lei din sponsorizări, în timp ce în primul semestru a avut 1,278 milioane. Iar din drepturi TV clubul a făcut: 3.488.000, respectiv 2.713.000. Culmea, ”în semestrul 2 (turul Ligii I) echipa a mers mai bine”.

O altă veste oferită de Sorin Drăgoi astăzi a fost cazul care nu se mai închide al fostului jucător, bulgarul Sarmov. ”Ne-am trezit mai nou cu Sarmov. A plecat în decembrie anul trecut. Nu s-a făcut o înțelegere scrisă cu el. Cine era atunci la departamentul sportiv… el cere acum salariul până în iunie 2016 și-l va primi, …că au fost profesioniști”, a conchis conducătorul lui ACS Poli.

UPDATE ACS Poli a revenit pe ultimul loc în Liga I după ce ASA a câștigat la masa verde partida cu Pandurii. Gorjenii au suferit în schimb și o penalizare de trei puncte pentru că nu au mai intrat pe teren la Tg. Mureș după pauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.