ACS Poli testează trei portughezi pentru a suplini și plecarea lui Llorente....

ACS Poli testează trei portughezi pentru a suplini și plecarea lui Llorente. Ce transfer important au ratat bănățenii

3
DISTRIBUIȚI
ACS Poli

ACS Poli a încheiat cantonamentul de la Poiana Brașov cu un lot mai subțire față de cel cu care a plecat din Timișoara. Spaniolul Fernando Llorente a părăsit gratis echipa de Liga I pentru a semna cu Cartagena, din al treilea eșalon spaniol. Conducerea clubului a anunțat că va primi în pregătire nu mai puțin de trei portughezi. Bănățenii au fost aproape de a-l lua pe Alexandru Răuță, plecat de la Pandurii, dar acesta a ales Iașiul pentru siguranța financiară.

Fernando Llorente s-a alăturat celor cinci jucători de care clubul s-a despărțit în iarnă. Mijlocașul spaniol a ales să revină acasă, dar în eșalonul 3, la FC Cartagena. ”A spus că sunt condiții grele de antrenament. Și a apelat la o clauză în contract”, a spus Radu Birlică, directorul de marketing al lui ACS Poli. Președintele Sorin Drăgoi a trimis noi săgeți către conducerea din vară, când ”șef” era Ioan Miculaș. ”A renunțat la 50% din cât avea de primit, ne-am înțeles pe cale amiabilă. Au fost câteva contracte prost făcute în care era aceeași clauză.


Contracte făcute în vară”, a subliniat Drăgoi. Acesta a adăugat că plecările lui Vădrariu, Vraciu, Cârstocea, Lokaj și Roșu s-au făcut la propunerea antrenorului Ionuț Popa. ”La contractul lui Lokaj avea deja demisia scrisă”, a adăugat Sorin Drăgoi.

Managerul sportiv al clubului a vorbit despre lipsa achizițiilor de până acum. ”Avem foarte mulți jucători tineri pe care vrem să-i promovăm. Nu am vrut să aducem de dragul de a aduce. Doar Llorente era un jucător exponențial dintre cei care au plecat”, a spus Adrian Neaga. Fostul atacant spune că clubul s-a reorientat în cazul Bănel Nicoliță.

Printre jucătorii pe care ACS Poli îi va urmări se numără Pedro Mendes, un mijlocaș ofensiv în vârstă de 23 de ani de la Oriental Lisabona, Liga a III-a portugheză, și care a înregistrat 14 apariții în toamnă pentru echipa sa. Radu Birlică a adăugat că sunt trei portughezi care vor veni să fie testați de Ionuț Popa. ACS Poli a renunțat și la aducerea lui Mediop, la doleanța tehnicianului, care își dorește mai întâi înlocuitor pentru Llorente. ”Mai e un junior foarte bun de la LPS Banatul pe care vrem să-i luăm”, a mai precizat Sorin Drăgoi.

L-au ratat pe Răuță din cauza salariului

ACS Poli a ratat o mutare importantă conform lui Rică Neaga. ”Cel mai aproape am fost să-l luăm pe Răuţă, dar Iaşiul i-a onorat salariul de 4.000 de euro”, a spus acesta. Alexandru Răuță e un închzător în vârstă de 24 de ani care s-a impus la Pandurii.

Interesant e că fundașul lateral Cristian Morariu, una dintre surprizele din cantonament, despre care informațiile sunt cu ”pipeta”, aparținea deja de clubul timișorean. El ar avea de fapt 19 ani și a evoluat în Liga a IV-a din Germania.

În rest, ACS Poli l-a convins pe juniorul Raul Cochințu să semneze contract cu clubul. De asemenea Doman și Bocșan își vor continua cariera la Timișoara. În timp ce un alt junior, Andrei Sântean, a primit de la club termen 21 ianuarie pentru a se hotărî dacă rămâne la echipă și astfel ar avea șansa să fie inclus în lista pentru Liga I.

3 COMENTARII

  1. Se pare ca la Club e o saracie crunta, nu vad cum se va putea salva Poli de la Retrogradare, nu vine jucatori valorosi unde nu sunt bani, jucatorii buni pleaca, era de asteptat sa nu vina Rauta la Timisoara cand conditiile, nesiguranta sunt mai proaste ca la Panduri Targu Jiu. Timisoara este unu dintre cele mai bogate judete din Romania, ce este culmea ca la Patroni le este frica sa investeasca din cauza unei legislatii neclare dar si din cauza Institutiilor de Forta care sunt conduse de niste oameni cu mari semne de intrebare daca nu chiar Penali precum Coldea si Kovesi {interpreteaza lege dupa bunu plac dar si abuziv iar Parlamentu nu modifica de frica lor}!

  2. Se pare ca la Club e o saracie crunta, nu vad cum se va putea salva Poli de la Retrogradare, nu vin jucatori valorosi unde nu sunt bani, jucatorii buni pleaca, era de asteptat sa nu vina Rauta la Timisoara cand conditiile, nesiguranta sunt mai proaste ca la Panduri Targu Jiu. Timisoara este unu dintre cele mai bogate judete din Romania, ce este culmea ca la Patroni le este frica sa investeasca din cauza unei legislatii neclare dar si din cauza Institutiilor de Forta care sunt conduse de niste oameni cu mari semne de intrebare daca nu chiar Penali precum Coldea si Kovesi {interpreteaza legea dupa bunu plac dar si abuziv iar Parlamentu nu modifica de frica lor}!

  3. Cred ca este momentul sa se formeze o echipa Poli cu tinerii talentati ai Timisoarei. Cati bani a platit Poli aiurea tot felul de ciurucuri adusi de niste nulitati de conducatori.? Plateau bine 10-15 juniori si cum aveau echipa. Nu e timpul pierdut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.