ALERTĂ Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 13 în România....

ALERTĂ Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 13 în România. Județele din vestul țării, în topul cu cele mai multe îmbolnăviri

0
DISTRIBUIȚI

rujeola

Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 13 în România, din momentul izbucnirii epidemiei de pojar și până în prezent. Potrivit statisticilor furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până la data de 13 ianuarie, au fost confirmate 2.164 de cazuri de rujeolă. Cinci dintre persoanele care au murit erau din județul Arad, trei din Timiș, trei din Dolj, una din Caraș-Severin și una din București.

De asemenea, un al 14-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de confirmare.


Este vorba de un băiețel de doar opt luni, care a murit la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, fiind suspect de rujeolă.

La nivel național, s-au înregistrat cazuri de rujeolă în 34 de județe, cele mai multe în Arad – 509, Caraș-Severin – 403 și Timiș – 308.

Epidemia de rujeolă izbucnită în această toamnă a determinat Ministerul Sănătății să propună o serie de măsuri pentru combaterea extinderii virusului. Printre măsuri se numără şi scăderea vârstei de vaccinare a copiilor, a căror imunizare va putea fi făcută de la 9 luni, pentru că specialiștii spun că o caracteristică a epidemiei de rujeolă este că afectează micuţii cu vârste sub un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.