Redebut FACIL pentru Tudor Costescu pe banca ”leilor”. BC SCM Timișoara a...

Redebut FACIL pentru Tudor Costescu pe banca ”leilor”. BC SCM Timișoara a câștigat fără emoții cu BC Mureș Tg. Mureș FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Jeremic, în centrul acțiunilor timișorene

BC SCM Timișoara s-a impus clar în fața Mureșului Tg. Mureș în runda a 17-a a Ligii Naționale. ”Leii din Banat” au tranșat devreme disputa de clasament cu ardelenii la revenirea antrenorului Tudor Costescu. Scorul final a fost 91-72 în favoarea gazdelor, care la un moment dat au înregistrat și +29 pe tabelă.

Joc mai ușor decât era de așteptat pentru BCT. A contat și că Mureșul revenise de doar câteva zile dintr-o deplasare dificilă în Turcia și atmosfera din tabăra ardelenilor e afectată și de factorul financiar.

Primul sfert a fost un sprint aproape ”solo” al alb-violeților: 23-14. Iar situația s-a înrăutățit pentru vizitatori până la pauză. 49-32 a fost rezultatul de la care a pornit cel de-al treilea sfert, unul în care avea să se înregistreze și cea mai mare diferență de pe tabelă: 72-43, în urma coșului lui Milos Komatina. Mureșul și-a acontat doar ultimul sfert (19-24), când lucrurile erau deja stabilite.

BC SCM Timișoara câștigă astfel un important duel pentru a rămâne cu șanse reale la participarea în play-off. Locul 5, cu 25 de puncte, la două distanță de adversarul de azi.

Așa cum a obișinut de-a lungul acestui sezon. Mladen Jeremic a oferit o nouă evoluție strălucit, cu 22 de puncte realizat. Dintre colegi el a fost urmat de: Komatina (16 puncte), Flowers (15), Drăguși, Popa Calotă (ambii 10), Rambo, Andrieș și Diaz (6). Goran Gajovic (18 puncte) a fost principalul realizator al oaspeților de la BC Mureș.

Tudor Costescu: ”Nu a fost ușor”

Revenit ca ”principal” în Liga Națională tot pe banca bănățenilor, Tudor Costescu a avut motive de mulțumire legate de elevii săi.


”Cred că a fost o victorie meritată. Am intrat foarte motivați de la început. Băieții au arătat caracter, au tratat jocul cu seriozitate. Nu a fost o săptămână ușoară. Am avut intensitate. Am reușit să aducem puncte ușoare pe contraatac. Ne-am urmat planul. Mureșul e o echipă care de obicei nu cedează decât în ultimul minut. Cred că de data aceasta i-am dominat fizic și la recuperări, așa cum ne-am dorit. Nu pot să zic că a fost ușor. Efortul băieților a fost remarcabil. Stafful tehnic a făcut o muncă extraordinară să mă introducă, să vorbească cu băieții, să mă pună la punct cu detaliile, deși mai sunt multe de făcut”, a declarat Tudor Costescu.

”A fost o victorie meritată a gazdelor, noi nu am jucat acel baschet pe care trebuia să-l jucăm. Cred că în primul sfert s-a decis. Am avut o lipsă de reacție și apatie care ne pune pe gânduri. Se pare că și oboseala din cupele europene, am ajuns joi seara din Turcia, a fost un factor. E inadmisibil oricum să ratăm primele două sferturi. Ultimele două s-au încheiat la egalitate. Lupta nu s-a terminat pentru play-off, trebuie să strângem rândurile”, a spus și Barnabas Szaszgaspar, tehnicianul mureșenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.