Ilie Trițoiu: ”A fost decizia lui Nenad Mandic să demisioneze”. Antrenorul nu...

Ilie Trițoiu: ”A fost decizia lui Nenad Mandic să demisioneze”. Antrenorul nu a fost consultat în privința ”expulzărilor”! BONUS: BC SCM Timișoara nu se poate despărți de un jucător nedorit

0
DISTRIBUIȚI
Ilie Trițoiu, foto dreapta, managerul general al lui BC SCM Timișoara

Început de an zbuciumat la BC SCM Timișoara. Antrenorul sârb Nenad Mandic a părăsit subit echipa luni. Managerul general Ilie Trițoiu spune că demisia i-a aparținut tehnicianului, care nu ar fi oferit prea multe explicații. Totuși, conducătorul a recunoscut că acesta nu a fost consultat în ultimele decizii majore legate de lotul alb-violet, precum renunțarea la Nikola Otasevic. Jucător care nici nu a putut fi îndepărtat din club.

Conducerea BCT-ului anunța astăzi explicații legate de ultimele decizii din club. Dar cele legate de plecarea lui Nenad Mandic au fost lăsate să fie deduse de jurnaliști. ”El și-a dat demisia. A fost decizia lui în unanimitate. Am fost surprinși. M-am întâlnit luni cu el, nu mi-a oferit multe explicații, a spus că așa e cel mai bine pentru club. Am încercat să-l convingem. Am rămas și noi surprinși. Nu a fost decizia noastră… Îl apreciem, ușa clubului e deschisă pentru el”, a declarat Ilie Trițoiu, managerul general al lui BC SCM Timișoara.

Legat de Otasevic, prezent în mod surprinzător la pregătire deși a fost dat afară, conducătorul a spus că ”din punctul nostru de vedere e mai ciudat, impresarii lui nu vor sub nicio formă să renunțe. Am decis să rămână la echipă până se rezolvă…”. În schimb, ”Cakarevic a spus că nu poate să ne ajute, a fost de comun acord”. Decizia legată de Nikola Otasevic pare să fie motivul principal de supărare al fostului antrenor.


Jucătorul de poziția 1 a fost dat afară în urma unei ședinte de analiză strict a conducerii clubului, deși era statistic cel mai bun ”leu” la intercepții și pase decisive. Alături de el a fost dat afară și preparatorul Branko Karalejic.

Trițoiu a recunoscut că Mandic a fost ignorat în luarea deciziilor. Mai mult, tehnicianului i s-a reproșat nefolosirea lui Dominique Rambo în unele jocuri. Americanul se supărase înaintea meciului cu Dinamo din acest motiv. ”Ședința de analiză a aparținut conducerii… Suntem într-un an 2017 în care noi avem așteptări mult mai mari. Deciziile legate de Otasevic și preparator sunt ale noastre. Am mai discutat cu el, a mai fost consultat, acum nu… În trecut am dorit liniște la echipă. Echipa asta poate mult mai mult, nu suntem echipă de locul 7. Consider că suntem de primele șase”, a mai spus Ilie Trițoiu.

”Nu ne-a ajutat suficient din postura de titular. Rambo a jucat două meciuri și a făcut diferența. Acolo unde i s-a dat continuitate, la Tg. Mureș și Craiova. Deocamdată rămânem în cinci străini plus Otasevic”, a conchis managerul general al lui BCT.

Cristian Bota, împăcat cu gândul că poate fi înlocuit rapid

Ilie Trițoiu a conchis că are încredere în noul staff. ”Principal” e acum Cristian Bota, om din interiorul clubului și care pare mai degrabă o soluție interimară. Antrenorul specializat pe pregătirea tinerilor acceptă posibilitatea sosirii unui nou tehnician destul de repede. ”Probabil, eu am acceptat cu bucurie propunerea conducătorilor, asta e treaba mea, să fac lucrurile cât mai bine (…) A fost o surpriză, Nenad Mandic a făcut o treabă excelentă când a scăpat echipa de la retrogradare sezonul trecut. Vreau să duc mai departe munca bună. Nici măcar nu și-a luat la revedere… A plecat supărat, probabil timpul le va rezolva pe toate”, a spus Bota.

Legat de Otasevic, nedorit dar rămas în lot, acesta e văzut ca un bun jucător de… antrenamente. ”Dacă va fi cazul Otasevic va fi nevoit să joace. Ne va ajuta mult la antrenamente. Pentru că diferența e mare între seniori și jucătorii tineri… Nu știu dacă vom mai aduce jucător român pentru că nu prea sunt liberi de contract sau cu valoare acceptabilă”, a concluzionat antrenorul lui BC SCM Timișoara. Clubul alb-violet mai poate efectua până la finele iernii trei extratransferuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.