”Leii” atacă lidera Steaua cu o ”partitură” mai americană. Ce spune Jonte...

”Leii” atacă lidera Steaua cu o ”partitură” mai americană. Ce spune Jonte Flowers despre venirea sa la BC SCM Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Cristian Bota și Jonte Flowers

BC SCM Timișoara începe noul an cu un duel dificil pe teren propriu. Rămași fără ”principalul” Nenad Mandic ”Leii din Banat” se îndreaptă treptat spre o ”americanizare” și ar putea aborda jocul cu Steaua cu trei jucători americani după sosirea lui Jonte Flowers. Fostul campion al României cu Asesoft Ploiești revine după o accidentare de lungă durată însă susține că e pregătit să joace la capacitate maximă.

Flowers (31 de ani) a suferit accidentări la tendonul lui Ahile. Ultima fiind la piciorul drept, una din cauza căreia nu a avut angajament în noul sezon. El a sosit de la începutul anului la Timișoara și se pregătește cot la cot cu ceilalți ”lei”. A ales BCT-ul pentru că se acomodase cu Liga Națională în perioada petrecută la Ploiești. ”A fost cât de bine se poate. Corpul încearcă să se reobișnuiască cu efortul. M-am refăcut in Italia, apoi in State, am petrecut multe ore lucrând la recuperare, sunt sănătos acum.


În ultimele luni am jucat baschet in diverse locuri, alături de foști colegi, jucători profesioniști. Așteptam oportunitatea asta. Am avut oferte și de la alte echipe din alte țări, dar această echipă era cea mai bună variantă. Știam campionatul, țara, voiam să mă integrez rapid. Mă aștept să intru în echipă și să ajut echipa să fie unde trebuie”, a declarat Jonte Flowers. Acesta a evoluat ultima dată în Italia (L2) la Fortitudo Bologna.

”E neplăcut ce s-a întâmplat la Ploiești”, a adăugat jucătorul de pozițiile 2-3 cu referire la falimentul prahovenilor. ”Am urmărit echipele mari, Cluj, Oradea, Steaua. Echipele care au făcut lucruri bune în Europa, nu cred că e mai slab campionatul. Sunt 100% pregătit, învăț din mers, încerc să mă obișnuiesc cu echipa. Antrenorul va decide cât voi juca”, a conchis Flowers.

BC SCM Timișoara va aborda jocul cu Steaua și cu un antrenor nou, fostul director tehnic Cristian Bota e (deocmadată) antrenorul principal al ”leilor” după demisia lui Nenad Mandic. ”Ne așteaptă un meci extrem de dificil cu lidera campionatului. O echipă competitivă pe toate posturile. Cu o calitate foarte bună. Încercăm să aducem un suflu nou și să oferim o replică cât mai bună. Steaua e favorită, dar, din punctul nostru de vedere, încercăm să le oferim o surpriză”, a spus Cristian Bota. ”Se modifică puțin stilul datorită celor trei americani”, a confirmat noul ”principal”. Ceilalți jucători nord-americani din lot sunt Adrian Diaz și Dominique Rambo.

Bănățenii nu pot miza nici la începutul lui 2017 pe Zoran Milencovici, aflat în recuperare după accidentarea gravă suferită la genunchi. El va mai lipsi circa două-trei luni de pe teren.

Partida BC SCM Timișoara – Steaua București se dispută duminică, de la ora 20.00, în runda 15 a Ligii Naționale. ”Leii” sunt pe locul 7, la trei puncte distanță de liderul din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.