Călin Dobra va fi votat, sâmbătă, preşedinte al CJ Timiş. Cu cine...

Călin Dobra va fi votat, sâmbătă, preşedinte al CJ Timiş. Cu cine vine premierul Sorin Grindeanu la plenul de învestire

0
DISTRIBUIȚI

Plen important la Consiliul Judeţean Timiş, sâmbătă. Pe ordinea de zi a aleşilor judeţeni se află completarea listei de consilieri judeţeni, după ce din partea PSD nu mai puţin de două locuri au rămas vacante. Este vorba despre mandatul de consilier judeţean deţinut de Sorin Grindeanu, prim-ministru al României şi încă preşedinte al CJ Timiş, în locul căruia va intra în CJT Roxana Tîrpe, dar şi de cel vacantat de Adrian Pau, ales deputat la alegerile din 11 decembrie. Locul lui Pau va fi ocupat de Avram Nicolaie.

Un alt pesedist care a obţinut un mandat de deputat este Călin Dobra, care a renunţat la funcţia de la Bucureşti în data de 4 ianuarie, după ce guvernul Grindeanu a primit votul Parlamentului.


Dobra va fi noul preşedinte al CJ Timiş, cu susţinerea UNPR. Majoritatea necesară pentru alegerea lui Dobra ca preşedinte este de 19 voturi, pentru că postul de şef al instituţiei este vacant. Şeful UNPR Timiş, Ion Răducanu, şi-a anunţat deja susţinerea pentru pesedist care, astfel, pe lângă cele 16 voturi ale colegilor săi din PSD, are asigurat şi votul celor trei aleşi ai UNPR. De altfel, alianţa constituită în vară pentru conducerea CJ Timiş rămâna valabilă, astfel că tot pentru alegrea lui Dobra ca preşedinte vor vota şi ALDE şi PMP, partide care au fiecare câte doi consilieri judeţeni.

Vicepreşedinţii CJ Timiş vor rămâne Roxana Iliescu, de la PMP şi Traian Stancu, de la ALDE, pentru schimbarea acestora din funcţie fiind nevoie de două treimi din cele 37 de mandate de consilier judeţean. La plenul prin care se va alege un nou preşedinte al CJ Timiş va fi prezent şi premierul României, Sorin Grindeanu, care va conduce ședința. Din sursele PRESSALERT.ro acesta va veni în capitala Banatului însoţit de mai mulţi miniştri din cabinetul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.